Elektrilevi: tormikahjusid likvideerivad üle 25 brigaadi kahes vahetuses

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Elektrilevi parandamas tormijärgseid kahjustusi. Foto on illustreeriv.
Elektrilevi parandamas tormijärgseid kahjustusi. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Kolmapäeva õhtul üle Eesti liikunud tormituuled, trombid ja äike tegid enim kahju Lõuna-Eestis, põhjustades ulatuslikke elektrikatkestusi. Elektrilevi tegi ettevalmistusi tormi tulekuks juba varakult ja suurendatud jõududega likvideeritakse rikkeid alates kolmapäeva õhtust. Kõik koolid Lõuna-Eestis said täna uksed avada.

Kolmapäeval anti välja tormi- ja äikesehoiatus, mis tegi koos trombidega kõige suuremat kahju Tartu-, Põlva-, Valga- ja Võrumaal. Äike, torm ja sellega kaasnenud trombid on murdnud palju puid ja oksi, mis on tekitanud hulgaliselt rikkeid Kagu-Eestis ja hetkel on elektrita umbes 1000 klienti.

«Üle 25 brigaadi on pingutanud kahes vahetuses juba rohkem kui ööpäeva, et likvideerida ulatuslikke tormikahjusid ja taastada elektriühendused. Suutsime palju tööd ära teha ning kõik koolid Lõuna-Eestis said uksed avada ja koolilapsi tervitada,» sõnas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Lõuna-Eesti rikete lahendamisele kaasati brigaade kogu Eestist, et trombide tekitatud mastaapseid kahjusid likvideerida. «Neljapäeva õhtuks suutsime enamus keskpinge rikkeid lahendada ja elektriühendused taastada. Usume, et tänase jooksul suudame suures osas ka madalpinge rikked lahendada, kuid mõne lahendamisega võib minna kuni homseni,» lausus Härm reede lõunapaiku.

Äikesetormid ja nendega kaasnevad trombid põhjustavad palju kahju ning toovad kaasa ka ulatuslikke elektrikatkestusi. Elektrilevi brigaadid teevad tööd rikete kõrvaldamisel kahes vahetuses. Kuid äikesetormid võivad rikete lahendamise aega pikendada, kuna siis on eluohtlik elektritöid teha ja inimeste ohutus on kõige olulisem. Samuti palub Elektrilevi ka kõikidel elanikel katkenud elektriliinidest eemale hoida, kuna need on eluohtlikud.

Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et klientide ühendus võrguga võimalikult kiirelt taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles