Valgamaal kasvas hingamisteede viirustesse nakatunud inimeste hulk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal püsis grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine stabiilsena, arstide poole pöördus 5231 inimest.
 

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli terviseameti andmetel 390,3. Nädal varem oli see näitaja 361,7. Haigestunutest 49 protsenti olid lapsed.

Keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Harjumaal, Lääne-Virumaal, Läänemaal, Narvas, Raplamaal, Tartumaal ja Viljandimaal.

Haigestumus kasvas Narvas, Järvamaal, Lääne-Virumaal, Raplamaal, Valgamaal ja Viljandimaal.

Grippi haigestumuse intensiivsust hindab terviseamet keskmiseks, gripi levikut laialdaseks. Gripiviirustest tingitud haigestumiste osakaal kasvas 55 protsendini.

Haigestumus kasvas möödunud nädalal ainult koolilaste seas, teistes vanusrühmades püsis haigestumus stabiilsel tasemel.

Eelmisel nädalal said laboratoorse kinnituse 63 gripiviirust, neist 58 olid A- ja viis B-gripiviirused.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel loetakse haigestumuse intensiivsust väga kõrgeks Kreekas, kõrgeks Portugalis ja Rootsis, madalaks hinnatakse haigestumust Tšehhis, Taanis, Leedus, Poolas, Sloveenias ja Suurbritannias. Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles