Eesti tõsielufilm pääses auhindade eelvalikusse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
«Savvusanna sõsarate» esilinastus Tallinnas. Vihta hoiab peos režissöör Anna Hints.
«Savvusanna sõsarate» esilinastus Tallinnas. Vihta hoiab peos režissöör Anna Hints. Foto: Taavi Sepp

Euroopa filmiakadeemia avalikustas tänavuse Euroopa filmiauhindade dokumentaalfilmide kategooria eelvaliku, kuhu kuulub ka «Savvu­sanna sõsarad».

Eelvaliku, kuhu pääses 14 dokumentaalfilmi, tegi Euroopa filmiakadeemia juhatuse kokku kutsutud ekspertkomisjon. Nüüd asuvad filmiakadeemia 4600 liiget hääletama viit nominenti, kes selguvad 7. novembril.

Režissöör Anna Hints on uudise üle õnnelik: ««Savvusanna sõsarate» Euroopa filmiauhinna eelvalikusse jõudmine on suur tunnustus. Euroopas tehakse väga palju võimsaid dokfilme ning on suur au olla selliselt esile tõstetud!»

Produtsent Marianne Ostrat rõõmustas samuti filmi fantastilise käekäigu üle: «Euroopa filmiauhindade eelvalikusse pääsemine on «Savvusanna sõsarate» järgmine kordaminek eesseisval auhinnahooajal ja olen selle üle südamest õnnelik. «Savvusanna sõsarad» jõuab oktoobris-novembris kinodesse 16 Euroopa riigis, sealhulgas Saksamaal, Hispaanias, Suurbritannias, Hollandis, ning kuulumine Euroopa filmiauhindade eelvalikusse annab filmi rahvusvahelisele kinolevile vaid hoogu juurde.»

Filmiakadeemia annab Euroopa filmiauhindu välja 24 kategoorias. Tegemist on Euroopa filmidele antava kõrgeima tunnustusega.

«Savvusanna sõsarad» on tänapäevane ja intiimne film naistest, kes suitsusauna kaitsvas pimeduses kokku tulevad, oma sügavamaid saladusi jagavad ning kehasse kogunenud häbi ja valu maha pesevad.

Film tutvustab ka Vana-Võromaa suitsusauna kombestikku (savvusannakombõ), mis on kantud UNESCO inimkonna vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles