GALERII Põlvamaa traagiline põleng sai ilmselt alguse ahjust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Laupäeval kell 10.48 sai häirekeskus teate tulekahjust Räpina vallas Linte külas. Päästjad tõid eluruumidest välja hukkunud inimese.

Tulekahjust kahekordses puitmajas teatas häirekeskusele naaber, kelle sõnul olid leegid akendest väljas ja majas võis olla üks inimene. Esimesena kohale jõudnud Räpina päästemeeskond sisenes koheselt majja ning tõi hoone esimeselt korruselt välja hukkunud meesterahva. «Meie andmetel on hukkunu põlenud maja elanik, kes oli 57aastane,» täpsustas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Naaber oli püüdnud enne päästjate saabumist hoonesse ka siseneda, aga tulekahju intensiivsuse tõttu ei olnud see enam võimalik.

Räpina, Põlva, Värska ja Võnnu päästjad panid tulele piiri kell 11.51 ja kustutasid tulekahju lõplikult kell 13.06. Hoone muutus tulekahjus täielikult kasutuskõlbmatuks.

Menetlusinspektor Roman Abubikirovi sõnul oli ahi väga kehvas seisukorras ning tulekahju põhjustas katkisest suitsusleppest välja lennanud säde. Kütteseadmetest alguse saavaid tulekahjusid saab ära hoida nende regulaarse kontrolli ja hooldusega. Selleks on viimane aeg enne kütteperioodi kütteseadmete omanikel kutsuda endale külla korstnapühkija.

Päästetööde juhi sõnul nad eluruumidest suitsuandurit ei leidnud ega kuulnud ka selle signaali. Päästeamet tuletab meelde, et tulekahju kiireks avastamiseks on hädavajalik, et igas majapidamises on töökorras suitsuandur.

Päästeameti teatel tuleb arvestada sellega, et tulekahju areneb eluohtlikuks väga kiiresti. Sestap veendu juba praegu, et kodus olev suitsuandur on töökorras. Suitsuanduri korrasoleku kontrollimiseks vajuta testnuppu, mille järel peab kostuma häiresignaal. Vajaduse tekkimisel vaheta viivitamatult anduri patarei ning paigalda andur kohe lakke tagasi. Elu päästab ainult töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur.

Tänavu on Eestis tulekahjudes hukkunud juba 28 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles