Populaarse kutsekooli õpilaste arv ületas tuhande piiri

LEPM
Copy
Valgamaa kutseõppekeskuse direktori Margus Ojaotsa tõdemusel on tööandjatel kutseoskuste järele suur vajadus.
Valgamaa kutseõppekeskuse direktori Margus Ojaotsa tõdemusel on tööandjatel kutseoskuste järele suur vajadus. Foto: Tiit Loim

Valgamaa Kutseõppekeskusesse võeti tänavu vastu 552 õpilast ning kool läheb sügisele vastu kõigi aegade suurima õpilaste arvuga, andes sel aastal haridust ligi 1100 õppurile.

Kokku laekus Valgamaa Kutseõppekeskusele tänavu 697 avaldust ning kooli võeti vastu 552 õpilast. Üldharidust pakkuvasse Videviku Akadeemiasse laekus 61 avaldust ning põhi- ja keskkooliastmesse võeti kokku vastu 54 uut õpilast. 1098 õppuri hulgas on kutsekeskhariduse tasemel 198, kutseõppes 794 ja mittestatsionaarses üldhariduses 106 õpilast.

„Õpilaste arv on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud, eelmisel aastal sai meie juures haridust ligi 850 õppurit, aasta varem aga alla 700 õpilase. Osa kasvust tuli sellest, et alustasime aasta tagasi lisaks kutseõppele üldhariduse pakkumisega, samas näeme näeme positiivset trendi ka kutseõppe erialadel,“ rääkis Valgamaa Kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots.

„Kutsehariduse roll kasvab järjepidevalt ning oskusõpet eelistatakse aina rohkem. Meie kooli puhul on üheks põhjuseks kindlasti õppijasõbralik ning võimalikult paindlik õppekorraldus, mida oleme aastaid juurutanud,“ lisas Ojaots. „Kuid selle kõrval mängib rolli ka tööturu olukord, nimelt on tööandjatel kutseoskuste järele suur vajadus, mis annab õppima tulijale konkurentsieelise ja kindlustunde, et tal on võimalik valitud erialal hiljem ka rakendust leida.“

Kooli pakutavatest erialadest kujunes kõige populaarsemaks kutsekeskhariduses mootorsõidukitehniku eriala, samuti töökohapõhises õppes tervise ja heaolu valdkonna erialad, nagu sotsiaal- ja tervishoiu spetsialist, hooldustöötaja ja lapsehoidja. "Neile erialadele polnud meil lõpuks võimalik kõiki soovijaid vastu võtta,“ märkis Ojaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles