Paarikümne õpilasega Orava koolis anti kätte ilmselt viimane aabits

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Orava koolis avatud esimesse klassi astus tänavu üks õpilane. Kuna koolis on liitklassid, ei pea ta siiski õppima koos klassijuhataja Kadri Kivitiga kahekesi.
Orava koolis avatud esimesse klassi astus tänavu üks õpilane. Kuna koolis on liitklassid, ei pea ta siiski õppima koos klassijuhataja Kadri Kivitiga kahekesi. Foto: Arvo Meeks

Sel õppeaastal alustas Võru vallas asuvas Orava põhikoolis oma kooliteed vaid üks õpilane. Sellest tüdrukust saab ilmselt viimane Orava koolist oma esimese klassi aabitsa kätte saanud õpilane. Vald peab plaani liita õppeasutuse juba järgmisel aastal Kääpa põhikooliga.

Kooli õpilaste arv on pidevalt vähenenud. Kui aastal 2016 oli neid 58 ja veel mullugi 32, siis tänavu istub koolipinki vaid 22 õpilast. «Kevadel lõpetas Orava kooli ainult üks õpilane, nüüd astus ka esimesse klassi vaid üks laps – seis on nukker,» tõdes Võru vallavanem Kalmer Puusepp.

Õpilaste vähesuse tõttu teeb Võru vald Puusepa sõnu ettevalmistusi, et liita Orava põhikool sellest 25 kilomeetri kaugusel asuva Kääpa kooliga ning viia koolid ühtse juhtimise alla. «Järgmise aasta märtsis hakkame astuma konkreetsemaid samme,» sõnas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles