Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tõrvalille lasteaia kauaagene raudvara: Ede Truu (vasakult), Virve Viks ja Hedna Pitsi
Tõrvalille lasteaia kauaagene raudvara: Ede Truu (vasakult), Virve Viks ja Hedna Pitsi Foto: Tõrva vallavalitsus

Tõrvalilles peeti lahkumispidu

Tõrvas Tõrvalille lasteaias saadeti ühisel peol ära pikaaegne direktor Ede Truu, majandusjuhataja Hedna Pitsi ning abiõpetaja Virve Viks.

Tõrva vallavanem Helen Elias andis Truule üle valla kuldmärgi. Märki vastu võttes sõnas pikaaegne direktor, et see kuulub tervele lasteaiale. Pitsi ja Viks pälvisid Tõrva valla tänukirja.

Tõrvalill liideti septembrist Mõmmiku lasteaiaga, kuid see jätkab tegevust senises kohas. LEPM

Õpilaste arv kerkis rekordtasemele

Valgamaa kutseõppekeskuse õppeaasta algas aegade suurima õpilaste arvuga: haridust nõutab 1098 õppurit.

«Erialadest kujunes populaarseimaks kutsekeskhariduses mootorsõidukitehniku eriala, samuti töökohapõhises õppes tervise ja heaolu valdkonna erialad nagu sotsiaal- ja tervishoiu spetsialist, hooldustöötaja ja lapsehoidja. Neile polnud võimalik kõiki soovijaid vastu võtta,» rääkis kooli direktor Margus Ojaots.

«Oskusõpet eelistatakse aina rohkem, meie kooli puhul on üks põhjusi kindlasti võimalikult paindlik õppekorraldus,» selgitas Ojaots. «Tööandjatel on aga pakutavate kutseoskuste järele suur vajadus, mis annab õppijale kindlustunde, et tal on võimalik valitud erialal rakendust leida.»

Kokku laekus koolile tänavu 697 avaldust, vastu võeti 552 õpilast. Üldharidust pakkuvasse Videviku Akadeemiasse laekus 61 avaldust ning põhi- ja keskkooliastmesse võeti kokku vastu 54 uut õpilast.

Kutsekeskharidust omandab 198 õpilast, kutseõppes on neid 794 ja mittestatsionaarses üldhariduses 106. LEPM

Uus bussiootekoda Laanemetsas
Uus bussiootekoda Laanemetsas Foto: Valga Vallavalitsus

Laanemetsa küla sai uue ootekoja

Suvel lõhuti Valgas Laanemetsa küla ootepaviljon ning seda enam taastada polnud võimalik ja tuli paigaldada uus. Nüüd saigi see paika. LEPM

Väärikate ülikool alustab taas

Tartu ülikooli väärikate ülikool alustab oma kümnendat hooaega Valgas 27. septembril kultuuri- ja huvialakeskuses. Vallavanem Monika Rogenbaum annab ülevaate vallas toimuvast, valla sotsiaaltoetustest ja uuest hooldusreformist räägib sotsiaalteenistuse juhataja Ülla Visnapuu.

Osalema on oodatud huvilised vanuses 50+. Kes osalenud vähemalt 75 protsendil loengutel, saavad Tartu ülikooli täiendusõppe tõendi.

Huvilised peavad osalemissoovist telefonitsi või meilitsi teada andma valla kogukonna- ja koostööprojektide spetsialistile Marika Murule. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles