Uus tee juhib rekad Valga väikestelt tänavatelt eemale

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ehitusega uuendatakse Vahtra-Pika tänava ristmik, pikendatakse Vahtra tänavat kuni Viadukti tänavani (esiplaanil) ning uuendatakse
Viadukti tänav Viadukti-Karja tänava ristmikuni.
Ehitusega uuendatakse Vahtra-Pika tänava ristmik, pikendatakse Vahtra tänavat kuni Viadukti tänavani (esiplaanil) ning uuendatakse Viadukti tänav Viadukti-Karja tänava ristmikuni. Foto: Arvo Meeks

Valgas algas Vahtra tänava pikenduse ehitus. Pikendus tagab veokitele mõistlikuma teekonna läbi linna, võimaldades vältida väikseid tänavaid.

Seda tee-ehitust on pikalt plaanitud. Juba 2010. aastal valmis esimene projekt. Järgmine verstapost oli 2015. aastal, kuid piirkonnaprojekti konkursilt Vahtra tänava pikenduseks piisavat summat ei saadud.

Eelmisel aastal sai vald riigilt taas toetust. Veel kevadel oli asevallavanem Kaupo Kutsar hanke korraldamise ajal mures, kas tõusvate ehitushindadega turul mahuvad pakkumused loodetud piiridesse. «Kui planeeritud eelarve sisse jääme ja poliitilisel tasandil vastav otsus langetatakse, võib asjaks minna. Aga kui eelarve lõhki läheb, on keeruline,» sõnas Kutsar toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles