Suvekuud viisid märga hauda 16 inimest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tuuli Taavet, päästeameti ennetustöö osakonna ekspert
Tuuli Taavet, päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Foto: Mailiis Ollino

Selle aasta suvekuudel nõudis vesi esialgsetel andmetel Eestis 16 inimelu, sageli sai saatuslikuks libastumine või suplus.

«Paljude suviste uppumiste täpsemad asjaolud on alles uurimisel, kuid praegu saab öelda, et uppunutest vähemalt neli olid joobes või joobekahtlusega,» ütles päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Tuuli Taavet.

Ta toonitas, et alkoholi mõju uppumisjuhtumites on tavapärane. «Juba mitme aasta jooksul on ligi pooled uppunud olnud alkoholijoobes,» ütles ta.

Suvekuudel uppunutest pea pooled ehk seitse inimest uppus ujumisel või vette hüpates, muudel juhtudel sai saatuslikuks libastumine, komistamine või mõni muu asjaolu.

«Õnnetuseks piisab vaid hetkest ja väiksest komistusest või terviserikkest. Soovitame mõelda ka oma eakate lähedaste koduümbruse veekogude ohutusele. Kindlasti tasub üle vaadata purded ja veepiirded ning hoolitseda, et need ei oleks pehkinud või libedad. Ujuma minnes tasub kaasa võtta seltsiline, et vajadusel oleks abi lähedal. Tervisemure võib tabada ka kõige sportlikumaid,» lisas Taavet.

Käesoleval aastal on Eestis uppunud 29 inimest, eelmisel aastal samal ajal oli neid 26. Nii Valga- kui Võrumaal on vees elu kaotanud üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles