Spordinädal algab koolinoorte heategevusjooksuga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teatejooks leiab aset 28 paigas üle Eesti.
Teatejooks leiab aset 28 paigas üle Eesti. Foto: Marko Mumm

Eesti suurim koolinoorte spordiüritus – heategevuslik teatejooks – leiab tänavu aset 22. septembril. Osalema on oodatud 5.–9. klasside õpilased kaheksaliikmeliste võistkondadena.

Joosta tuleb 200 kuni 400 meetrit, et populariseerida liikumist ja koguda toetust Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse toetusfondile. Üritusega algab Euroopa spordinädal Eestis.

Sel aastal toimub teatejooks 28 paigas üle Eesti. Lõuna-Eestis leiab see aset Tõrva gümnaasiumi pargis, Valga linnapargis, Otepää keskväljakul, Kanepi ja Võru staadionil.

«Teatejooksu ja laiemalt ka spordinädala eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest. Ka lühike distants võib olla piisav, et tuua naeratus näole ja anda hea enesetunne terveks päevaks,» ütles eestvedaja Erik Pallase.

Lisaks õpetab teatejooks noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas.

Sel aastal kogutakse raha Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskusele (HNRK) suhtlusroboti ostmiseks, millega ravil olevad lapsed saavad aega veeta.

Oma panuse saab ka anda, helistades numbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE451010220268957228 märksõnaga «Teatejooks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles