Põlvamaa ja Segeberg tähistasid pikka sõprust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlvamaa esindajad koos sõpradega Saksamaalt
Põlvamaa esindajad koos sõpradega Saksamaalt Foto: Sander Silm/Põlvamaa Arenduskeskus

Põlva maakond ja Saksamaal asuv Segebergi maakond tähistasid 30 aasta möödumist sõprussuhete loomisest. Sünnipäeva läksid Saksamaale tähistama nii omavalitsusjuhid kui laulu- ja pillilapsed.

Põlva ja Räpina laulu- ja pillilapsed Elis Padar, Emma Liblik, Anette Vaino, Hanna-Lisete Sellis, Alfred Vürst, Lemme Salf ja Grete-Ly Vija, keda juhendasid lauluõpetaja Margot Suur ja kontsertmeister Jürgen Järvpõld, andsid kaks väga menukat kontserti. Võrukate delegatsiooni poolel esines Saksamaa sõpradele Võru kunagise linnapea ja volikogu esimehe Andres Visnapuu bänd.

Rääkides pikast sõprusest, ütles Põlvamaa kunagine volikogu esimees Aavo Pindmaa, et 1990. aastate alguses, mil Eestis olid väga rasked ajad, oli igasugune abi teretulnud ning tihedad kontaktid Saksamaa ja Põlvamaa vahel aitasid väga palju. Sestap ütles ka Põlvamaa Omavalitsuste Liidu juht ja Kanepi vallavanem Mikk Järv oma tänukõnes, et osalt oleme ka tänu saksa sõpradele jõudnud nii kaugele, et meil on võimalus aidata juba teisi.

Sõprussuhe sai ametlikult alguse 30. septembril 1993, mil Segebergi toonane maavanem Georg Gorrissen ja Põlva maakonna volikogu esimees Aavo Pindmaa allkirjastasid ametliku sõpruslepingu. 12. juunil 2018 pikendati lepingut tähtajatult.

Saksamaa sõbrad olid Põlvamaad abistanud ka varem ning juba 1991. aastal asus Georg Gorrissen koos abikaasa Esteriga korraldama Saksamaal abi kogumist Põlvamaale. Samal ajal said alguse ka Võru linna ja Segebergi maakonnakeskuse Bad Segebergi sõprussuhted, mis samuti vastu pidanud aastakümneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles