Ukraina koolivarjendite heaks annetati 158 400 eurot

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Heategevuskampaania üks eestvedaja Ruslan Trochynskyi
Heategevuskampaania üks eestvedaja Ruslan Trochynskyi Foto: Eero Vabamägi

Ukraina taasiseseisvumispäeva puhul Eestis korraldatud heategevuskampaania käigus, mis kestis 17.–31. augustini, annetasid Eesti inimesed Ida-Ukraina koolidele pommivarjendite rajamiseks 158 400 eurot.

Heategevuskampaania ühe korraldaja Ruslan Trochynskyi sõnul on ta väga tänulik tuhandetele inimestele, kelle rahalise panuse abil on võimalik rajada ja esmavajalikuga sisustada Ida-Ukrainas koolidele mitu pommivarjendit.

«Eesti inimestel jätkub endiselt kaastunnet ja abivalmidust Ukraina rahva suhtes ning annetusraha kogunes rohkem, kui loota julgesime. Kui algselt oli plaan rajada varjendid Dobropillja linna koolidele, siis nüüd saame ka mõne teise asula laste turvalisusesse panustada,» ütles Ruslan Trochynskyi.

Annetuskampaania viis läbi ja kogutud raha edastab Ukrainasse Ruslan ja Terje Trochynskyi asutatud MTÜ Kultuuride Ristmik koostöös Eesti ja Ukraina riiklike institutsioonide ja usaldusväärsete mittetulundusorganisatsioonidega. Pommivarjendite ehitamise ja sisustamise projekti viivad kohapeal koos linnavõimudega ellu Ukraina sotsiaalse ühisrahastusplatvormi Moe Misto (Minu linn) ja linnas tegutseva MTÜ Loome Dobropillya esindajad.

«Rindele lähemates piirkondades asuvatesse koolidesse pommivarjendite rajamine on neile lastele pikas perspektiivis saadava hariduse kvaliteedi, praegu aga elu ja surma küsimus,» selgitas Ruslan Trochynskyi. Septembri keskel sõidab Trochynskyi, kes on ka ise Dobropilljast pärit, kohapeale projekti käiguga tutvuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles