Keskerakond sai uued aseesimehed ja peasekretäri

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Keskerakonna peasekretär Anneli Ott.
Keskerakonna peasekretär Anneli Ott. Foto: Tairo Lutter

Eesti Keskerakonna juhatus kinnitas erakonna esimehe Mihhail Kõlvarti ettepanekul aseesimeesteks Lauri Laatsi, Jaak Aabi, Yana Toomi ja Jaan Tootsi. Erakonna uueks peasekretäriks kinnitas juhatus kunagise Võru linnajuhi Anneli Oti, kes alustab tööd tuleval esmaspäeval.

Erakonna esimees Mihhail Kõlvart sõnas, et juhatusse kuulub inimesi Eestimaa eri paigust ning ka erakonna aseesimeeste valikul oli oluline laiapindne kaasatus ja kogemus.

«Keskerakonda on praegusel keerulisel ajal väga vaja, sest meie prioriteet on Eesti inimeste toimetulek. Peame inimesi kõnetama samaaegselt nii linnades kui ka maapiirkondades. Usun, et valitud aseesimehed suudavad seda rolli täita ja anda endast parima, et erakond areneks, oleks tugev ning ühtne,» rääkis Kõlvart.

Ta lisas, et oleks soovinud ka Tanel Kiige jätkamist erakonna aseesimehena, kuid tulenevalt erakonna põhikirjast ei saanud Kõlvart aseesimehe kohta Kiigele pakkuda. Nimelt ütleb põhikiri, et aseesimeheks saab valida vaid juhatusse kongressil kandideerinud ja valituks osutunud juhatuse liiget. Tanel Kiik on aga juhatuse liige tulenevalt tema ametikohast Keskerakonna Riigikogu fraktsiooni esimehena.

«Küll aga võin kinnitada, et hindan Tanel Kiige teadmisi ning loomulikult kaasan teda olulisematesse otsustesse nii, nagu ka kinnitatud aseesimehi,» kinnitas Kõlvart.

Kommenteerides uue peasekretäri valikut, sõnas Kõlvart, et Eesti suurim erakond vajab täiskohaga tegevjuhti. «Mul on hea meel, et Anneli Ott on valmis seda vastutust kandma. Anneli saab Keskerakonna peasekretärina edukalt rakendada Riigikogu liikme, ministri ja Võrumaa piirkonna juhina hangitud kogemusi,» leidis Kõlvart.

Rohkem kui kümme aastat Keskerakonda kuulunud Anneli Ott on töötanud omavalitsusjuhina, esindanud Kagu-Eesti elanikke parlamendis ning pidanud riigihalduse- ja kultuuriministri ametit. Praegu tegutseb ta Eesti spordiseltsi Kalev juhatuse liikmena.

Anneli Oti sõnul tuleb esmalt tagada erakonnas töörahu ja tõsta erakonna nähtavust kõikjal Eestis. «Mõistagi toovad suured muudatused esile erinevaid emotsioone. Ka minul on ees sisseelamise periood. Esimene ülesanne saab loomulikult olema suhtlus erakonnaliikmetega, aga muidugi on oluline ka uute tööde ja plaanide käivitamine,» lausus Ott.

Seni oli erakonna peasekretär Valgast pärit Andre Hanimägi, kes astus sellesse ametisse 2021. aastal.

«Senine peasekretär Andre Hanimägi on kahe ja poole aasta jooksul teinud ära suure töö, asudes peasekretäri ametisse väga keerulisel ajahetkel ning vedades kohalike omavalitsuste ja Riigikogu valimiskampaaniat. Tänan teda tema panuse ja töö eest,» ütles erakonna esimees Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles