Algas ideekorje Vunki Mano loometalgutele

LEPM
Copy
VI Vunki mano! loometalgute mentorid Värskas.
VI Vunki mano! loometalgute mentorid Värskas. Foto: Ula Malińska-Mark

Esmaspäevast on taas võimalik esitada ideid juba seitsmendat korda toimuvatele Vunki Mano loometalgutele. Sellelgi aastal saavad talgutest osaleda kümme kõrge lennuga ideed.

Tänaseks on korraldatud juba kuus Vunki Mano loometalgut ning hoogu on antud 63 ideele, millest rohkem kui kolmandik on kasvanud Võru maakonda muutvateks algatusteks. Sel aastal saavad võimaluse osaleda taas kümme ideed.

«Näiteks sai 2021. aasta loometalgutel hoo sisse setokeelse lasteaia rühma rajamine, mis tänaseks on Värskas tegutsenud kaks aastat ning nädala pärast möödub kolm aastat üle-maakondlikust mahekokkuleppest, mis sõlmiti esimesed loometalgud võitnud idee «Mahe ja muhe» eestvedajate algatusel,» selgitas Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots kuivõrd kõrge lennuga on seni esitatud ideed olnud.

Tema sõnul pakuvad loometalgud produktiivset töökeskkonda, ent samas puhkust argielust. «Kõik õpivad loometalgutel midagi uut või leiavad kellegi, kellega mõtteid vahetada,» ütles Toots. «Juba see, et sinu idee arendamisest võtavad osa sulle võibolla võõrad inimesed on suur võit, kuna see võib anda sinu ideele hoopis teise suuna aga sinu ümber on ka palju teisi hakkajaid inimesi, kellest võivad kujuneda võtmeisikud sinu tulevastes ettevõtmistes,» lisas ta.

Ideede esitamine algas 11. septembril ning kestab 22. septembrini veebilehel vunkimano.ee. Loometalgud toimuvad igal aastal Võru maakonna eri paigus. Sel aastal leiavad need aset Võru vallas Parksepa Keskkoolis 13.-14. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles