Seitse lõunaeestlast sai elupäästja medali

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Liiklusõnnetuses viga saanud naise elu päästmise eest said tunnustuse kolm Otepää komandos töötavat meest: päästja Sergei Jatsenjuk (vasakult), meeskonnavanem Martin Peerna ja päästja Kalmer Lehepuu.
Liiklusõnnetuses viga saanud naise elu päästmise eest said tunnustuse kolm Otepää komandos töötavat meest: päästja Sergei Jatsenjuk (vasakult), meeskonnavanem Martin Peerna ja päästja Kalmer Lehepuu. Foto: Rasmus Kooskora / Päästeamet

Teisipäevasel tunnustusüritusel Tallinnas anti elupäästja medal teiste seas ka seitsmele tublile lõunaeestlasele.

Medali teise klassi sai Võru komando päästja Mart Mandel. Sama aumärgi kolmanda klassi pälvisid Tõrva komando meeskonnavanem Egon Bogdanov, Otepää komando meeskonnavanemad Marek Mägi ja Martin Peerna ning sama komando päästjad Kalmer Lehepuu ja Sergei Jatsenjuk ja Mõniste komando päästja Henri Tiitus.

Egon Bogdanov päästis kevadel uppumissurmast Tõrvas läbi järvejää vajunud tüdruku.

Martin Peerna, Kalmer ja Sergei Jatsenjuk osalesid eelmise aasta juulis Otepää-Sangaste ristmikul juhtunud liiklusõnnetuse päästetöödel, kus tänu neile õnnestus päästa raskelt viga saanud naise elu. Pärast kuude pikkust haiglaravi naine taastus ning tänas omakorda mehi nende ennastsalgavalt tubli töö eest.

Marek Mägi päästis aga selle aasta märtsis tööst vabal ajal Otepää Pühajärve spaa basseinis uppumisohtu sattunud mehe elu.

Mart Mandel ja toona veel samuti Võru komandos töötanud Henri Tiitus päästsid aga tänavu jaanuaris Võru vallas Sika külas elumaja tulekahjul tulesurmast inimese, kelle päästmiseks tuli purustada maja aken, et ta sealt kaudu välja tuua. Esik ja toa sissepääs olid juba leekides.

Päästeteenistuse medaliga tunnustati aga sedapuhku kolme Lõuna-Eestis oma igapäevatööd tegevat päästeametnikku. Selle said Tõrva päästekomando meeskonnavanem Ahto Uuspalu, Viljandi-Valgamaa päästepiirkonna peaspetsialist Alari Kais ja Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo inspektor Kadi Roots.

Uuspalu on kohusetundlik meeskonnavanem, kes arendab süsteemselt oma meeskonda aktiivselt ning nõustab ennetusteemadel koduomanikke ja korteriühistuid. Tema eestvedamisel alustas Tõrvas tegutsemist päästeala noortering.

Kais on väsimatu ürituste organiseerija ning koolituste korraldaja, kes veab eest päästjate kutsespordi arengut Lõuna päästekeskuse töötajate hulgas. Vabal ajal panustab ennetustöösse ja kaitseliitu.

Aktiivse ja initsiatiivika teenistusega on Kadi Roots andnud märkimisväärse panuse Lõuna-Eesti ohutuskultuuri arengusse ning seeläbi üleriikliku ohutuse arengusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles