Kasutatud autode müüja: firmalt ostes saab esitada pretensioone

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Bigbank Eestis on käesoleva aasta algusest väljaantud autolaenude maht 40 protsenti kõrgem võrreldes viimase kolme aasta keskmisega ning 30 protsenti kõrgem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.
Bigbank Eestis on käesoleva aasta algusest väljaantud autolaenude maht 40 protsenti kõrgem võrreldes viimase kolme aasta keskmisega ning 30 protsenti kõrgem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Foto: Elmo Riig

Paljud inimesed ostavad endale esimeseks autoks just mõne juba varem omatud sõiduki, et sõitmisega linnas harjuda ning kogemusi koguda. Kasutatud autod soetamine on tihti ka odavam kui mõnest esindusest uus auto osta. Odavam hind tähendab paraku sageli ka puudujääke kvaliteedis.

Eraisikud võivad tihti varjata sõiduki tehnilise seisukorra puuduseid. Võib juhtuda, et nad neid ka ise ei tea või jätavad need nimelt ostjale mainimata, kartes, et vastasel juhul jääb sõiduk müümata. Lisaks ei paku eraisikud garantiid, mis aga esindustel ja autopoodidel on seadusega nõutud. Üks selline on ka Lõuna-Eestis tegutsev Automaailm.

Automaailma Võru ja Valga piirkonna juht Tiit Urm sõnas, et nemad ei ole traditsiooniline kasutatud autode müüja. «Enamus kasutatud autosid, mida müüme, on üks kuni viis aastat vanad ja omavad veel kehtivat tehase garantiid. Selle tõttu on ka hinnatase kõrgem,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles