Võru maakonna parimad täiskasvanud õppijad pälvisid tunnustuse

LEPM
Copy
Fotol vasakult Võru maakonna parima täiskasvanud õppija eripreemia saanud Kerim Calisir, aasta õpitegu Rõuge Külaülikooli esindaja Britt Vahter, õppija Arvi Raigla, õppimist toetava organisatsiooni AS Wermo esindaja ning koolitaja Kertu Pehlak.
Fotol vasakult Võru maakonna parima täiskasvanud õppija eripreemia saanud Kerim Calisir, aasta õpitegu Rõuge Külaülikooli esindaja Britt Vahter, õppija Arvi Raigla, õppimist toetava organisatsiooni AS Wermo esindaja ning koolitaja Kertu Pehlak. Foto: Diana Ruitlane-Rüütli

Neljapäeva õhtul tänas ja tunnustas ETKA Andras Võru maakonna koordinaator maakonna parimaid täiskasvanud õppijad, õppima ergutavaid õpitegusid, innustavaid koolitajaid ja õppimist toetavaid organisatsioone.

Võru maakonna aasta õppija on Arvi Raigla, aasta õppija eripreemia pälvis Kerim Calisir, aasta koolitaja on Kertu Pehlak, aasta õpitegu Rõuge Külaülikool ning aasta õppijasõbralik tööandja AS Wermo.

Maakondlik täiskasvanuhariduse tunnustusüritus toimus neljapäeval Võru linnas Räpina mnt 12 asuvas Võrumaa Rahvaülikoolis. Muusikalise etteaste tegi Madis Meister kitarril. Elukestvasse õppesse panustajaid tervitasid Võru maakonna omavalitsuste nimel Kalvi Kõva ning Võrumaa Haridus- ja Tehnoloogiakeskuse (EWERS) direktor Eveli Kuklane.

Kõva nentis oma tervituses, et meie esivanemad said töötada pensionini ühes asutuses ühel kindlal ametkohal, kuid tänapäeva inimene oma karjääri mõistes õpib kogu elu, et elukestev õppimine on tänapäeva inimese elus õnnestumiste ning eduelamuste võti.

Kuklane rääkis oma tervituses kutsekooli uue nime tekkimise loo, mille järgi Johann Philipp Gustav Ewers sattus elama ja töötama Väimela mõisasse kodukooliõpetajaks ning kuidas isegi peale Tartu Ülikooli rektoriks saamist, olid tema suhted endiste õppijatega üliolulised ja toetavad. Kuklase sõnul on kogu õppimise protsessi juures üks tähtsamaid võtmesõnu õppija toetamine.

«Tänavapäeva kiiresti muutuvas maailmas peame me kõik uusi teadmisi omandama ning seejuures on oluline kolme osapoole tugi: õppija enda motivatsioon, pere toetus ja loomulikult tööandja soosiv suhtumine õppimisse. Hea meel on tõdeda, et meil on palju tublisid tegijaid ja tegusid ka täiskasvanuhariduses ning et jagub nende märkajaid. Ja nagu uuringudki näitavad, õnnelikud on need inimesed, kes elukestvalt õpivad,» tõdes Võru maakonna täiskasvanuhariduse koordinaator Kertu Pehlak.

Kõiki Võru maakonna laureaate tunnustatakse 13. oktoobril vabariiklikul täiskasvanuhariduse tänusündmusel Tartus.

Maakonnas esitati kokku 22 kandidaati neljas kategoorias. Kandidaate tunnustamiseks said esitada kõik soovijad alates 20. aprillist kuni 23. maini 2023 ETKA Andras kodulehel neljas erinevas kategoorias- aasta õppija, koolitaja, õpitegu ja õppijasõbralik tööandja.

Pärast kandidaatide esitamist alustasid parimatest parimate väljaselgitamiseks tööd maakondlikud komisjonid, mille moodustas maakondlik täiskasvanuhariduse koordinaator kaasates oma maakonna täiskasvanuhariduse tugivõrgustiku liikmeid.

Seejärel asus tööle üleriigiline komisjon, mille moodustab Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsioon (Andras) koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga ja kuhu kuuluvad täiskasvanuharidusega seotud organisatsioonide esindajad ning teised osapooled (Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Töötukassa, Eesti Vabaharidusliit, Eesti Linnade ja Valdade Liit, EPALE jt).

Võru maakonna täiskasvanuhariduse tunnustussündmus toimus ETKA Andras koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi, täiskasvanuhariduse maakondliku võrgustiku ning Võrumaa Rahvaülikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles