GALERII Värskas teenis oikumeeniline patriarh Bartolomeus

Copy

Eestis visiidil olev Tema Pühadus oikumeeniline patriarh Bartolomeus teenis laupäeval Värska laululaval vabaõhuliturgial, millel osalesid sajad õigeusklikud ja õigeusukiriku sõbrad üle Eesti.

12.-20. septembrini toimuva pastoraalvisiidi käigus kohtus patriarh esimesel kolmel päeval Eesti riigijuhtide ja Tallinna linnajuhtidega. Visiidi käigus külastab ta Tartut, Värskat, Valgat, Pärnut, Hiiumaad, Tallinna ja Aruküla. Igas visiidi peatuspaigas peetakse liturgia või palvus ning patriarh kohtub õigeusukiriku rahvaga ning omavalitsusjuhtidega.

„Me pühitseme koos teiega sajandat aastapäeva ajast, mil võisite tunnistada sedasama õigeusku nii taeva kui maa ennast ise valitsevate ja vabade kodanikena. Teie emakirik Konstantinoopolis mõistab väga hästi, et olete oma kiriku autonoomse asendi raskelt kätte võidelnud ja väärikalt vastu võtnud. Me vaatame teie peale nagu uhke lapsevanem oma tubli ja andeka lapse peale, sest olete näidanud üles kõiki neid vooruseid, mis pakuksid igale vanemale siirast rõõmu ja rahulolu. / - - - / Olge uhked oma pärandi üle ja tehke usinalt tööd oma tuleviku nimel. Jagage oma usu hiilgavat tuld kõigiga, kellega te kohtute," pöördus patriarh Värskas kaasteeliste poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles