VIDEOLUGU Nohurohu tootja plaanib minna ninast sügavamale

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Tartu Ülikooli farmakognoosia professor Ain Raali (paremal) sõnul on Värska 6. puurkaevu mineraalvesi sisuliselt bakterivaba ning sobib kasutamiseks hingamisteede turgutamiseks.
Tartu Ülikooli farmakognoosia professor Ain Raali (paremal) sõnul on Värska 6. puurkaevu mineraalvesi sisuliselt bakterivaba ning sobib kasutamiseks hingamisteede turgutamiseks. Foto: Arved Breidaks

Värska Sanatooriumis esitleti Tartu Ülikooli teadlaste poolt viimase aasta jooksul läbi viidud mineraalvee uuringut, mis lubab praegu sellest toodetava nohuleevendaja «Tsilk» kõrval tuua turule ka kurgu ja hingamisteede vaevuste vähendamiseks mõeldud lahused.

«Ei saa öelda, et oleksime Ameerika avastanud,» märkis uuringu üks läbiviijaid, Tartu Ülikooli farmakognoosia professor Ain Raal. «Looduse poolt pakutav puurkaevu nr 6 vesi on selles mõttes universaalne, et selle kasutusalasid on võimalik veelgi laiendada.»

Värska puurkaevust nr 6 purskab maapinnale joomiseks talumatult soolast vett, mis aga tänu oma soolsusele pakub tõhusat leevendus igal sügisel inimesi painavale nohule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles