Sangaste lossi viis sundmüüki Võru firmale tagastamata jäänud laen (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Sangaste lossi perenaine Triin Laks lausus, et lossi omanikud kogunevad olukorda arutama järgmisel nädalal. Külastajate jaoks sundmüügi pommuudis midagi ei muuda, ka uue omaniku tulemine pole veel kindel.
Sangaste lossi perenaine Triin Laks lausus, et lossi omanikud kogunevad olukorda arutama järgmisel nädalal. Külastajate jaoks sundmüügi pommuudis midagi ei muuda, ka uue omaniku tulemine pole veel kindel. Foto: Kevin Melk

Esmaspäeval jahmatas inimesi teade, et Valgamaa üks tuntumaid turismiobjekte Sangaste loss läheb võlgade tõttu enampakkumisele. Selle taga on õigeks ajaks tasumata jäänud võlg ühele Võru ettevõttele. Mõisa perenaise sõnul ei ole sundmüük siiski kindel, omanikud otsivad praegu võimalust jätta loss senistesse kätesse.

Tartu kohtutäitur Oksana Kutšmei müüb hotelli ning pulma- ja peokohana tuntud Sangaste lossi oksjonikeskuses. Maakonna üks pärle on seal avalikul enampakkumisel alghinnaga 2,6 miljonit eurot.

Viimastel aastatel on lossi ümber käinud ka kohtuasi endiste Otepää valla juhtide üle. Nemad said süüdistuse omastamise ja usalduse kuritarvitamise paragrahvi järgi, kuna varem vallale kuulunud loss jõudis erakätesse ja suurim osanik on endise vallavanema Kaido Tambergi tädipoeg Heiki Moltsaar. Lossi müükipanek aga selle saagaga siiski seotud pole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles