Pühapäevani saab kutsuda enda juurde rahvaloendajat

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloendaja
Rahvaloendaja Foto: Statistikaamet

Pühapäeva, 25. märtsini saavad kõik, kes pole rahvaloendusel osalenud ja kellega pole rahvaloendaja veel ühendust võtnud, anda endast teada Statistikaametile ja kutsuda rahvaloendaja.

Reedeks oli endast teada andnud üle 1000 inimese.

„Kui keegi on veel loendamata ja ka loendaja pole veel ühendust võtnud, siis pühapäevani on võimalus Statistikaametile endast teada anda. Oluline on, et rahvaloendusel ei jääks keegi pildilt välja,” rääkis Statistikaameti peadirektor Priit Potisepp. Reede pärastlõunaks oli endast märku andnud üle 1000 veel loendamata inimese.

Mitteloendatud inimesed saavad endast märku anda kahel viisil:

sisestades kontaktandmed loenduse veebilehel www.REL2011.ee.
helistades rahvaloenduse infotelefonil 625 9100 (tööaeg: 8-18).

Endast märkuandmiseks on aega pühapäeva, 25. märtsini.

Kui inimene on e-loendatud, tema juures on juba käinud rahvaloendaja või on küsitlusaeg juba kokkulepitud, ei ole endast vaja teada anda.

Rahvaloendusel loendatakse Eesti püsielanikkonda seisuga 31. detsember 2011. „See tähendab, et kirja lähevad vaid need inimesed, kes sel ajal Eestis püsivalt elasid,“ selgitas Priit Potisepp.

Koos e-loendusega on Eesti püsielanike kohta täidetud isikuankeete 23. märtsi kella 23.00 seisuga 1 298 012. NB! Number sisaldab ka topeltloendatuid. Andmed korrastatakse pärast loendust andmetöötlusel ja iga inimene läheb arvesse üks kord oma loendusel märgitud püsielukohas. Maakondade lõikes leiab statistika www.stat.ee/58604.

Eestis toimub rahvaloendus 31. detsembrist – 31. märtsini. Neid elanikke, kes ei osalenud rahvaloendusel internetis, külastavad kuni 31. märtsini rahvaloendajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles