Karilatsi küla veemure lahenes just kui iseenesest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kraanivesi. Foto on illustreeriv.
Kraanivesi. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Veeproov, mille Põlva Vesi Põlva vallas Karilatsi külas 8. septembril võttis, tekitas sealsetes veetarbijates omajagu segadust. Nimelt leidis ettevõte tavapärase kontrolli käigus ühe kliendi juurest võetud veeproovist coli-laadseid baktereid.

Kuigi teadaolevalt polnud tegemist enterokokkide ega E.coli-bakteritega, mis võivad põhjustada kõhuvalu, kõhulahtisust, oksendamist ja palavikku, rõhutab terviseamet, et joogivees baktereid olla ei tohi.

Karilatsil tarbivad vett ühisveevarustuse torustikust kaheksa kinnistut. Põlva Vesi soovitas nende elanikel kordusproovide tulemuste selgumiseni tarvitada vett joogiks ainult keedetuna ja kasutada nakatumise vältimiseks ka nõude pesemisel keedetud vett. Kätepesule lisaks soovitas veefirma kasutada desovahendit. Vastavate soovituste avaldamise eel konsulteeris ettevõte ka terviseametiga.

13. septembril võttis Põlva Vesi Karilatsi joogiveest uued proovid. Nüüdseks on nende tulemused selgunud ja on teada, et Karilatsi küla veevärgi joogivesi vastab kehtivatele normidele, teatas veefirma. Miks aga nädal varem võetud proovist baktereid leiti, on siiani selguseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles