Eesti noored hindavad töö juures enim paindlikkust

Copy
Võimalust töötada distantsilt peavad Valgamaa noored sama oluliseks kui töötasu. Foto on illustratiivne.
Võimalust töötada distantsilt peavad Valgamaa noored sama oluliseks kui töötasu. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm/Sakala

Uuring selgitas välja, milliste ootustega 16–19-aastased oma karjäärile vastu lähevad. Ülekaalukalt joonistub välja noorte soov tulevikus ise oma töökorralduse üle otsustada. Kontoriga seotud hüvedest ning ettevõtte osalusest tähtsamaks peetakse kõrgemat palka.

Teist aastat läbi viidud uuringust selgub, et kõige olulisem aspekt töö valikul on noorte seas jätkuvalt paindlikkus tööaja ja -koha suhtes, mida peab väga oluliseks 61% vastanuist.

Kui oluline on noortele töökoha valiku puhul aga tööandja panus või võimalus panustada kliima soojenemise vältimisse?

Eelmisel aastal pidas seda oluliseks 57%, kuid sel aastal 47% vastanuist. Selgelt on kliima soojenemise küsimus olulisem tüdrukutele, kellest enam kui pool peab seda oluliseks, edestades noormeeste 36% osakaalu.

Põlvamaa ja Järvamaa noored leiavad võrdselt kõige rohkem (33%), et ettevõte peaks andma panuse kliimamuutuste vältimisse. Võrreldes kõrgemat töötasu muude ettevõttepoolsete hüvedega, peavad Põlvamaa noored suurema palganumbri ees olulisemaks vaid paindlikku tööaega koos lisapuhkusega.

Valgamaa noored arvavad, et ettevõtte panus kliimamuutuste vältimisse on pigem oluline (75%). Võrreldes kõrgemat töötasu muude ettevõttepoolsete hüvedega, peavad Valgamaa noored suurema palganumbri ees olulisemaks osalust ettevõttes ning paindlikku tööaega koos lisapuhkusega. Võimalust töötada distantsilt, ükskõik kust maailmas, peavad Valgamaa noored sama oluliseks kui töötasu.

Globaalse tehnoloogia­ettevõtte Wise tellitud ja Norstati läbi viidud uuringu sihtrühma moodustasid 303 Eesti õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles