Tõrva valla ettevõtjad kogunesid ümarlauale

LEPM
Copy
Tõrva valla ettevõtjate ümarlauda alustati Patkülas tegutsevast graanulitehasest Helme Graanul, kus tehase juht Kristo Vahar ettevõtjad vastu võttis.
Tõrva valla ettevõtjate ümarlauda alustati Patkülas tegutsevast graanulitehasest Helme Graanul, kus tehase juht Kristo Vahar ettevõtjad vastu võttis. Foto: Tõrva Vald

Tõrva valla ettevõtjate ümarlaua traditsioon sai jätku neljapäeval, 21. septembril, kui Tõrva vallavolikogu esimehe ja Riigikogu liikme Maido Ruusmanni ettepanekul taas kokku tuldi.

Ruusmann väljendas heameelt, et kohtumised on taas populaarsust kogumas. «Alustasime piirkonna ettevõtjatega regulaarsete kokkusaamiste korraldamist 2011. aastal, vahepeal olime sunnitud pidama pausi koroona tõttu. Nüüd on traditsioon taastunud ning ettevõtjad jätkuvalt tahavad ja peavad vajalikuks kokku tulla,» rääkis Ruusmann ning lisas, et rasketel aegadel on ühtse jõu koondamine veelgi kriitlisema tähtsusega ning ühtne tegutsemine on Tõrva piirkonna edu võti.

«Kohtumiste käigus külastatakse tavapäraselt üht kodukandi ettevõtet eesmärgiga suurendada teadmist, millega piirkonnas tegeletakse ning teiste tegevusi päris lähedalt näha. Teine oluline eesmärk on, et ettevõtjad saaksid asjakohast infot, teadmisi ja näpunäiteid ettevõtlusmaastikul orienteerumiseks ning vähetähtsaks ei saa pidada kohtumiste rolli omavahelisel sotsialiseerumisel,» selgitas Ruusmann kokkusaamiste eesmärke.

Ettevõtjate ümarlauda alustati Patkülas tegutsevast graanulitehasest Helme Graanul, kus tehase juht Kristo Vahar ettevõtjad vastu võttis, tutvustas ettevõtte tegevust ja kogu kontserni ning viis külastajad tootmispoolele ekskursioonile. Helme Graanul kuulub Graanul Invest gruppi, millel on Eestis neli pelletitehast: Imavares, Ebaveres, Osulas ja Helmes.

Peale graanulitehasega tutvumist liiguti renoveeritud kuue saanud Pokardi mõisa, kus The Manor Sports & Spa projektijuht Oliver Metsnõmm tutvustas luksusliku butiikhotelli lugu ning avas saladuseloori tulevikuplaanidelt, mis andis kinnitust, et spaahotelli ootab ees vägev tulevik. Ettevõtjad kasutasid võimalust, et tutvuda hotellitubade ja spaaosaga ning jäi vaid nentida, et väärika mõisahoone korrastamiseks on tehtud ära väga suur töö.

Seejärel loodi videosild tippettevõtja Raul Kirjaneniga, et kuulda ülevaadet tema äritegevusest peale Graanul Investi müüki, mõtteid ärimaastikul toimuva kohta ning häid näpunäiteid, kuidas efektiivsemalt toimetada. Hetke aja üks kuumimaid päevapoliitilisi teemasid on kahtlemata riigieelarve ning seetõttu kutsus kevadest Riigikogu liikmena tööle asunud Ruusmann kohtumisele riigi rahaasjadest ülevaadet andma rahanduskomisjoni esimehe ja eelmise rahandusministri Annely Akkermanni.

Ruusmanni sõnul on Riigikogus tema kõige olulisem väljakutse maaelu hea käekäigu ja maapiirkonna ettevõtjate eest seismine. „Kohtumine ettevõtjate ja teiste huvigruppidega on aktuaalse info ja tegeliku olukorra viimiseks Toompeale hindamatu väärtusega," lisas Ruusmann.

Vabas vormis aruteluringis Akkermanniga tulid teemaks erinevad maksutõusud ja nende mõjud regionaalpoliitikale, tehti täpselt selgeks, mida tähendab maksuküüru kaotamine ning jõuti välja riigi kaitsevõimeni. Küsimustest Akkermannile puudu ei tulnud ning kokkusaamine vältas üle tunni pikemalt kui algselt planeeritud.

Aastate jooksul on Tõrva valla ettevõtjate ümarlaual osalenud mitmeid ministreid ja poliitikuid ning tuntuid tippettevõtjaid. Eelmistel aastatel on ümarlaudadel osalenud näiteks peaminister Kaja Kallas ning eelmine ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt. Sel korral osales Tõrva valla ettevõtjate ümarlaual ligi 50 ettevõtjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles