Valgamaal orienteerusid kuue riigi spordisõbrad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Naiste ja meeste põhiklasside parimate autasustamine
Naiste ja meeste põhiklasside parimate autasustamine Foto: Nikolai Järveoja/Ok Kobras

Kahepäevased Magaziini orienteerumismängud leidsid tänavu aset Valgamaal Kuutsemäe ümbruse maastikul. Osalejaid oli pisut enam kui nelisada ja nad tulid kuuest riigist: lisaks Eestile Lätist, Leedust, Soomest, Iirimaalt ja Hongkongist.

Raske rada soosis neid, kes tugevad nii kompassi kasutamises kui kaardilugemises. Naiste põhiklassis võitis Laura Joonas (OK Võru) mõlemal päeval ja edestas kokkuvõttes oma klubikaaslasi Eleri Hirve ja Anita Laanejõed.

«Ei lasknud ennast kellestki häirida. Järjekindlalt kaarti ja kompassi jälgides suutsin vigu vältida ja nautida orienteerumist täiel rinnal,» sõnas Joonas. «See oli minu viimane võistlus sel hooajal.»

Meeste põhiklassis oli esimese päeva tavarajal ülekaalukat võitu saavutamas kolmekordne rogaini maailmameister Rain Eensaar, kuid sai finišis külma duši osaliseks. Selgus, et ta oli esimese punkti asemel läbinud ligi saja meetri kaugusel asunud võõra punkti ega olnud oma viga märganud. Võidu pälvis nii esimesel päeval kui ka kahe päeva summas lätlane Valts Ulmanis, kes edestas Alar Kumet (OK Võru) 12.21 ja leedulast Gediminas Janusist 18.37.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles