Võrumaal alustavad ainulaadsed tehnoloogiaringid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tehnoloogiaringid on mõeldud tehnika- ja puiduhuvilistele.
Tehnoloogiaringid on mõeldud tehnika- ja puiduhuvilistele. Foto: Robi Zuts

Võrumaa haridus- ja tehnoloogiakeskuses (EWERS) alustavad oktoobrist tööd ainulaadsed tehnoloogiavaldkonna huviringid: tehnika- ja puiduklubi. Kumbki klubi ootavad osalejaid ka teistest koolidest ja noorte hulgast, kes tunnevad huvi tehnoloogiavaldkonna vastu.

«See, et Kagu-Eestis ja tegelikult Eestis tervikuna ei ole tehnoloogiavaldkonnas kuigi palju praktilisi huviringe, on olnud pikaajaline väljakutse. Nõnda pole põhikooli lõpuklasside ja gümnaasiumiõpilastel tegelikult võimalustki tehnoloogiavaldkonda väljaspool kodu tundma õppida. Enamusel pole selleks võimalusi ka kodus. Arvestades, et kutseõppeasutustes on olemas nii ruumid, seadmed kui ka juhendajad, ongi kõige loogilisem selliseid huviringe käivitada just kutseõppeasutuste juures,» sõnas EWERSi (endine Võrumaa kutsehariduskeskus) direktor Eveli Kuklane.

Tehnikaklubis saavad noored ennast proovile panna arendades pneumoautot või battleboti. Pneumoauto ja battleboti arenduseks vajalike toorikute hankimisel tegi EWERS koostööd tehnikaüliõpilaste seltsiga, kes samu projekte on aastaid arendanud.

«Alustame nende projektidega, milleks täna valmis oleme, aga ma väga loodan, et järgmisi projekte valivad õppijad juba ise,» ütles huviringi juhendav metallivaldkonna kutseõpetaja Riio Post.

Kui tehnikaklubi on suunatud ennekõike noortele, siis avatud puiduklubisse on oodatud kõik inimesed, kellel on soov mõni puutööprojekt ellu viia, aga puudu jääb kas oskustest või siis võimalusest kasutada seadmeid.

«Puiduklubisse tuleb osaleja oma projektiga. Kas ta tahab siis restaureerida vana ust või ehitada köögikappi või mängumaja, tulgu aga. Piirangud eriti palju ei ole. Meie poolt on ruum, seadmed, juhendamine ja hea seltskond, õpilase enda poolt on materjalid. Kui tarvis, aitan õpilasel läbi mõelda ka selle, milliseid materjale õpilasel vaja läheb ning kust neid võiks hankida,» selgitas puiduklubi juhendaja kutseõpetaja Tiit Raik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles