Nädala lõpus jõuab Eestisse senisest külmem õhumass

BNS
Copy
Sügis Võrumaal.
Sügis Võrumaal. Foto: Arved Breidaks

Kui järgneval paaril päeval on oodata veel korralikku suvesoojust, siis nädala lõpus saabub Eestisse senisest märgatavalt külmem õhumass, prognoosib keskkonnaagentuur.

Neljapäeva öösel on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab vähest vihma ja tekib udu. Puhub lõunakaare tuul 3-9 m/s. Sooja on 10-16 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 2-8 m/s. Sooja on 18-23 kraadi.

Reede öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub valdavalt lõunatuul 3-9 m/s. Sooja on 11-17 kraadi. Päeval pilvisus tiheneb. Pärastlõunal jõuab saartele vihmasadu ja levib üle maa ida suunas. Puhub lõuna- ja edelatuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 16-20, Kagu-Eestis kuni 22 kraadi.

Laupäeva öö hakul on pilves ilm ja sajab vihma, pärast keskööd lääne poolt alates pilved ja sadu hõrenevad. Puhub edelatuul 4-10, rannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 10-16 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Edela- ja läänetuul tugevneb 6-12, puhanguti 15, rannikul kuni 18 m/s. Sooja on 14-17 kraadi.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaa põhjaaladele ja selle lääneserva mööda jõuab Eestisse külmem õhumass. Sajab hoovihma ning puhub tugev lääne- ja loodetuul. Öösel on sooja 7-12, rannikul kuni 14 kraadi, päeval 13-16 kraadi.

Öö vastu esmaspäeva on kõrgrõhuaharja mõjul sajuta, selgema taeva ja mõõduka läänekaare tuulega ilm. Õhutemperatuur langeb 2-8 kraadini, maapinnal kohati 0 kraadi ümbrusse. Rannikul on sooja kuni 14 kraadi. Päeval läheneb Läänemerelt madalrõhulohk ühes niiskema ja soojema õhumassiga. Taevas tõmbub pilve ja saartelt alates hakkab vihma sadama. Lõuna- ja edelatuul tugevneb. Sooja on 14-17 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles