Üksi elava pensionäri toetust saab tänavu ligi 62 500 inimest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Üksi elava pensionäri toetus on 200 eurot. Foto on illustratiivne. 
Üksi elava pensionäri toetus on 200 eurot. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Sotsiaalkindlustusamet maksab koos oktoobrikuu pensioniga 62 401 inimesele üksi elava pensionäri toetust kokku summas 12 480 200 eurot. Toetuse suurus on 200 eurot.

Üksi elava pensionäri toetust makstakse kord aastas pensionäridele, kelle vanaduspension on väiksem kui 1,2-kordne Eesti keskmine pension (2023. aastal alla 720 euro) ja kes elavad rahvastikuregistri andmetel üksi.

Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna juhataja Kati Kümnik selgitas, et võrreldes eelmise aastaga on tänavu üksi elava pensionäri toetuse saajaid ligi 30 000 võrra vähem. «Aprillikuise pensionide indekseerimise tulemusel tõusis keskmine pension 700 euroni. Samuti muutus sellest aastast vanaduspensioniealiste maksuvaba tulu arvestus, mis on 704 eurot kuus.»

Õigus üksi elava pensionäri toetusele on ka eestkostjatel ja eestkostetavatel ning hooldekodude elanikel. Samuti neil, kes on küll samale elamispinnale sisse kirjutatud koos teise inimesega, kuid reaalselt elatakse üksi, sest teine inimene viibib hooldekodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles