Valgjärve külamaja avamine tekitas suurt huvi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Vastvalminud Valgjärve külamajaga tegid esmalt tutvust Kanepi vallavolikogu liikmed. Käega viipab kogukonna üks eestvedajaid Marek Kamla. 
Vastvalminud Valgjärve külamajaga tegid esmalt tutvust Kanepi vallavolikogu liikmed. Käega viipab kogukonna üks eestvedajaid Marek Kamla. Foto: Mati Määrits

Valgjärve külamaja avati pidulikult 23. septembril. Uues külamajas on ruumi 515 ruutmeetrit, esimesel korrusel asuvad ruumid kogukonna tegevusteks ja jõusaaliks. Teisel korrusel on raamatukogu ning suur saal koos köögi ja koosolekute ruumiga, mis on omavahel lükandseintega eraldatavad.

«Külamaja avapidustustel pandi proovile maja ruumikus, külalisi oli kohale tulnud märkimisväärne hulk,» rääkis Kanepi vallavalitsuse kultuuri- ja avalike suhete spetsialist Kerli Koor. Maja võtmete komplekti kinkimisega Valgjärve raamatukogu direktorile Ilse Aigrole kuulutati külamaja avatuks. Avamise puhul kinkis Kanepi vald kohalikele eestvedajatele, MTÜ-le Koduküla Valgjärve maja kaitsja, õnne tooja ja suure väega pihlapuu.

«Kaua oodatud külamaja on lõpuks avatud, raamatukogu on saanud nüüdisaegsed ja valgusküllased ruumid ning nüüd on kogukonna aeg see maja sisuga täita,» sõnas vallavanem Mikk Järv.

Kanepi vald edastas tänusõnad veel hoone ehitajale Amark Ehitus OÜ-le, projekteerijale Juhan Kutti OÜ-le, omanikujärelvalve tegijale Telora OÜ-le, arhitekt Jaanika Saarele ning vallavalitsuse ehitusspetsialistile Peep Potterile.

Avamispeole lisas põnevust mustkunstnik Richard Samarüütel, muusikaliste vahepaladega esinesid naisansambel Sügiskuld ning laulja Viivika Viickberg. Valgjärve raamatukogu ajaloost rääkis Ilse Aigro ning Krstiina Praakli tegi ülevaate piirkonna ajaloost.

MTÜ Koduküla Valgjärve juhatuse liige Maris Kikkatalo tundis siirast rõõmu külamaja valmimise üle. «See on päev, mida oleme kaua oodanud. Uus peatükk meie külaloo raamatus. Külamaja ehitamine ei olnud pelgalt projekt, vaid meie ühine unistus,» toonitas Kikkatalo.

«See maja on keskus, mis ühendab meid kõiki. Koht, kus saame koguneda, jagada ideid ning luua uusi mälestusi. See maja on tõestuseks sellele, kui oluline on kogukonna ühtsustunne ja koostöö. Teeme Valgjärve külamaja kohaks, kus igaüks tunneb end teretulnuna ja kus iga idee on väärtuslik.»

Raha Valgjärve külamaja ehituseks tuli Kanepi valla eelarvest, selle maksumus oli ligikaudu 1,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles