Mulgimaa otsib suurvormide ideid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maido Ruusmann
Maido Ruusmann Foto: Arvo Meeks

Kuni 5. novembrini on avatud ideekonkurss «Mulgimaa väravad», mille eesmärk on leida sobivad kavandid mulgilike suurvormide rajamiseks kolmele ringristmikule Viljandi, Mulgi ja Tõrva vallas. Mulgimaa arenduskoja ellu kutsutud konkursile on osalema oodatud nii professionaalsed arhitektid kui ka kõik huvilised, kes sooviksid anda oma panuse Mulgimaa avaliku ruumi väärindamiseks.

Konkursi käigus valitakse välja kolm võidutööd, mis hakkavad tulevikus kaunistama Abja-Paluoja, Viiratsi ja Tõrva linna ringristmikke. Kavandatavad teosed peavad olema mulgiteemalised ning arvestama iga piirkonna eripäradega, kuid andma kinnitust, et viibitakse Mulgimaal. Parimaid ideekavandeid ootab rahaline preemia.

Mulgimaa arenduskoja juhatuse esimees Maido Ruusmann (pildil) sõnas, et taieste loomise peamine mõte on tekitada assotsiatsioon Mulgimaaga. «Mulgimaa on tuntud rikkaliku kultuuripärandi, suurepärase looduse ning mulkide nutikuse ja tarkuse läbi, kuid avalikus ruumis on meil tunnetusega jätkuvalt probleeme – puudub arusaamine, et viibin Mulgimaal,» rääkis Ruusmann. «Just seda probleemi käimasolev ideekonkurss lahendama hakkabki ning nii tekivad igasse Mulgimaa valda väravad.»

Ideede esitamise tähtaeg on 5. november ja tulemused kuulutatakse välja novembri lõpus. Konkursile on oodatud nii traditsioonilised mulgiteemalised käsitlused kui ka uudsed ideed, mis iseloomustavad Mulgimaad ning selle erinäolisi piirkondi. Seega on kunstnike kujutlusvõimele jäetud üsna vabad käed, kuid oluline on loodava suurvormi viieaastane vastupidavus, vaadeldavus pimedas ning vastavus transpordiameti nõuetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles