Võrumaal alustab vaimse tervise fookusega kodanikuhariduse õpiring

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võrumaa kogukonnaringe veab Võluvõru – Võrumaa Rahvaülikooli juhataja ja kodanikuühiskonna koolitaja Helle Kivi.
Võrumaa kogukonnaringe veab Võluvõru – Võrumaa Rahvaülikooli juhataja ja kodanikuühiskonna koolitaja Helle Kivi. Foto: Erakogu

Rahvaülikool Võluvõru käivitab järgmisest nädalast poolteist kuud kestvad kogukonnaringid, mis keskenduvad vaimsele tervisele läbi kodanikuks olemise prisma.

«Kutsume Võrumaal arutlema selle üle, milline on Kagu-Eesti kodanik, millisena teda näeme ja tunneme ning millist mõju erineva tasandi otsused avaldavad meie tervisele. Teeme seda Põhjamaades populaarse õpiringi meetodil, mis on üks kaasavamaid aruteluvorme,» ütles Võrumaa kogukonnaringi eestvedaja Helle Kivi.

Vaimsele tervisele pühendatud kogukonnaringid «Kodanikuks olemise ABC» alustavad Võluvõru – Võrumaa Rahvaülikoolis 3. oktoobril kell 17.30. Kodanikuharidusele suunatud õpiring on osalejatele tasuta. Ringi läbiviijateks on Võluvõru juhataja ja kodanikuühiskonna koolitaja Helle Kivi ning vaimse tervise õde Katrin Kivi.

Kogukonnaringis õpitakse läbi arutelude, kuidas paremini teostada oma õigusi ja kohustusi kodanikuna ning võtta valimistel läbimõeldumaid seisukohti. Õpiringis osalejad saavad teadlikumaks ka sellest, mis on riigi ja mis omavalitsuse vastutusala ning kuidas kogukondlikele väljakutsetele ja probleemidele juhtumipõhiseid lahendusi leida.

Helle Kivi sõnul annab kogukonnaringis osalemine võrumaalastele võimaluse tutvuda teiste kogukonnaliikmetega ja omandada oskusi, mis võimaldavad neil aktiivsemalt panustada ühiskonda, teadvustada paremini, mismoodi meie ümber toimuv võib mõjutada meie vaimset tervist ning mõelda, mismoodi saaksid osalejad ise luua kaasa tervemaid kogukondi ja Võrumaad.

Sarnaseid kogukonnaringe viiakse 2023. aasta jooksul läbi 15 maakonnas üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles