Ester Karuse: vaesestamise eelarve

Ester Karuse
, Riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Ester Karuse.
Ester Karuse. Foto: Margus Ansu

Peaminister Kaja Kallas andis kolmapäeval riigikogule menetlemiseks üle rahanduse tähtsaima dokumendi – 2024. aasta riigieelarve. Tavapärast elevust saalis ei valitsenud. Oli hoopis ärevus, ükskõiksus. Samas ei ole selles midagi üllatavat, sest riigieelarve koostamise protsessi ja sisusse on kriitiliselt suhtunud isegi mitmed Reformierakonna juhtivliikmed. Olgu kohe öeldud, et minu südamesoov oleks riigieelarve parlamendis põhjalikult ümber teha, kuid realistina tuleb olukorraga leppida.

Aga asja juurde. Päev varem riigieelarvet tutvustaval pressikonverentsil tõmbasid Reformierakonna ja Eesti 200 esindajat käima vana ja kulunud plaadi ning maalisid meile kurjakuulutava pildi Eesti rahandusest, näidates näpuga Jüri Ratase ja Keskerakonna peale.

Kahjuks ei taibanud ükski kohapeal viibinud ajakirjanik pöörata tähelepanu tõsiasjale, et Reformierakonna kanda on alates 2021. aasta algusest olnud peaministri ja rahandusministri portfellid ning kui seni on tulekahju bensiiniga kustutatud, siis nüüd ongi kibe tõehetk kätte jõudnud. Aga süüdlast on vaja leida konkurentide hulgast ja kui teda päriselt olemas ei ole, tuleb ta välja mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles