Kaitseliidu lõuna maakaitseringkonnas algas õppuse Ussisõnad teine etapp (1)

LEPM
Copy
Kaitseliidu tegevliikmele antakse õigus soetada iga relva kohta kuni 5000 padrunit.
Kaitseliidu tegevliikmele antakse õigus soetada iga relva kohta kuni 5000 padrunit. Foto: Kaitseliit

Täna, 2. oktoobril algas Kaitseliidu lõuna maakaitseringkonnas õppuse Ussisõnad teine etapp, millel õppusega liituvad Tartu, Põlva, Valga- ja Võrumaa maakaitserühmade võitlejad.

«Juhtivkoosseisu formeerimine toimus kaks päeva tagasi ning minu hinnangul on kõik mehed motiveeritud ja teotahet täis,» ütles Lõuna maakaitseringkonna pealik kolonelleitnant Raul Kütt. «Juhtide väljaõpe kulmineerus esimese lahingukäsu saamisega, mida järgnevatel päevadel saabuva reakoosseisuga ellu viima hakatakse.»

Formeerimisele saabunud reservväelane Matti Sivula, kes tavaelus on CNC-pingi operaator, oli väga rahul võimalusega osaleda õppusel Ussisõnad. «Minu jaoks on tegemist võimalusega tuua vaheldust oma ellu,» ütles Sivula. Maakaitseväelane lisas, et tema tööandja pidi küll töö ümber korraldama aga temale tööandja poolt takistusi ei seatud.

Kümnepäevase õppuse ajal on tegevused jaotatud kolme etappi. Õppuse esimeses etapis formeeriti üksuste juhtivkoosseis ja tuletati meelde ajateenistuses omandatud baasteadmised. Täna alanud teises etapis koguneb üksuste reakooseis, mille järel alustatakse värskendusõppega ning õppuse kulminatsioonini jõutakse 6. oktoobril, mil algab koostegevusharjutus.

Õppusele kutsutud maakaitseüksuste liikmetel on võimalus astuda Kaitseliidu liikmeks, et olla rohkem kaasatud oma üksuse tegevustesse ja hoida väljaõppetaset kõrgel.

Õppus Ussisõnad on Eesti ajaloo suurim reservväelaste väljaõpetamisele keskenduv õppekogunemine. Kuue nädala jooksul oodatakse õppusele ligi 10 000 reservväelast, kes määrati 2022. aasta jooksul maakaitseüksuste koosseisu. Õppus Ussisõnad kestab 28. augustist kuni 8. oktoobrini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles