Luhamaa piiripunktis avastati sõidukist järelevalveta linnud

LEPM
Copy
Tuvid. Pilt on illustratiivne.
Tuvid. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Sõidukijuht, kelle masinast avastiati kuus tuvi, viibis ise haiglaravil. 

2. oktoobril koostati Luhamaa piiripunktis valdusesse sisenemise protokoll, sest sõidukis, mille juht viibib haiglaravil, on linnud järelevalveta. Koos Põllumajandus- ja Toiduameti ametnikega tuvastati, et sõidukis on kuus tuvi, kellega oli kõik korras ning neil oli olemas söök ja värske vesi. PTA ametnikud jäävad ootama edasisi korraldusi ning pikemaajalise probleemi korral viiakse linnud varjupaika.

Samal päeval vajasid kaks eksinud seenelist abi metsast välja saamiseks. Piirkonda suunati autopatrull, kes kasutas sõiduki alarmseadmeid inimeste leidmiseks. Inimesed kuulsid sireene ja tulid metsast välja. Keegi arstiabi ei vajanud.

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kuuel Ukraina Vabariigi kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles