Eesti elamuhindade kasv oli teises kvartalis üks EL-i suurimaid

BNS
Copy
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Pärnu Postimees

Eesti elamuhoonete kinnisvarahinnad kasvasid tänavu teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga 3,8 protsenti, mis oli üks suurimaid kasvunäitajaid Euroopa Liidus (EL), kus keskmine hinnatõus kavartalivõrdluses oli 0,3 protsenti.

Euroalal kasvasid hinnad kvartaliga keskmiselt 0,1 protsenti. Aastavõrdluses langesid elamuhoonete kinnisvarahinnad tänavu teises kvartalis euroalal 1,7 protsenti ja EL-is tervikuna 1,1 protsenti. Eestis kasvasid elamuhinnad aastaga aga 5 protsenti, teatas Eurostat.

Liikmesriikide seas, mille kohta on Eurostatil andmeid, oli elamuhindade aastakasv 13,7 protsendiga kõige suurem Horvaatias. Järgnesid Bulgaaria 10,7-protsendise ja Leedu 9,4-protsendise hinnakasvuga.

Elamukinnisvara odavnes aastaga kõige rohkem Saksamaal, kus hinnalangus oli 9,9 protsenti. Järgnesid Taani 7,6-protsendise ja Rootsi 6,8-protsendise hinnalangusega. Hinnad langesid 2022. aasta teise kvartaliga võrreldes üheksas liikmesriigis.

Kvartaalses võrdluses tõusid hinnad enim 5,1 protsenti Lätis, 4,3 protsenti Bulgaarias ja 3,8 protsenti Eestis. Kvartaliga langesid elamuhinnad enim 3,9 protsenti Slovakkias, 2,7 protsenti Luksemburgis ja 1,7 protsenti Ungaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles