Ehituses tööhõive väheneb, firmad tõmbavad püksirihma koomale

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Ehitusettevõtjate liidu tegevdirektor Indrek Peterson nendib, et ehitusmahud on nii riikliku kärpepoliitika kui ka üldise elukalliduse tõusu tõttu languses.
Ehitusettevõtjate liidu tegevdirektor Indrek Peterson nendib, et ehitusmahud on nii riikliku kärpepoliitika kui ka üldise elukalliduse tõusu tõttu languses. Foto: Pärnu Postimees

Majanduses on praegu keeruline aeg ja tumedad ajad on ees ka ehitusvaldkonnas. Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor Indrek Peterson sõnas, et ehitusvaldkonna kohta häid uudiseid ei ole. Tema sõnul on selle aasta tulemused küll arvuliselt paremad, aga seda seetõttu, et suurem langus ei ole nendeni veel jõudnud.

«Kaks kvartalit järjest on olnud langus. Teises kvartalis oli ehitusmahtude langus 12 protsenti ja see kindlasti süveneb. Ehitusettevõtted seda praegu veel ei tunneta nagu materjalitootjad. Nendel on aasta alguses müük langenud juba kolmandiku võrra, eks see langus ole kohe-kohe ka ehitusplatsidele jõudmas,» sõnas Peterson Lõuna-Eesti Postimehele.

Põhjus, miks suuremad ehitusettevõtted praegu suurt langust ei tunneta, on Petersoni sõnul see, et neil on pool aastat ja rohkemgi aega tagasi sõlmitud ehituslepingud, mida nad praegu täidavad, kui hinnatase oli mõistlik. «Praegu näeme sisendhindade langust. Ehitusperioodi jooksul läheb omahind soodsamaks. Ja selle arvelt suurt langust ei tunnetata,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles