Ussisõdalased värskendavad oma sõjalisi baasteadmisi

LEPM
Copy
Ussisõnad
Ussisõnad Foto: Tartu Malev / Madis Kats

Kaitseliidu lõuna maakaitseringkonda õppusele Ussisõnad saabunud maakaitseväelased keskenduvad väljaõppes lahingmeditsiinile, pioneeri- ja laskeväljaõppele.

Kaitseliidu Tartu maleva liige vanemseersant Martin Kabral, kes õppuse raames on instruktori rollis, ütles, et saabunud meestel on moraal kõrge, nad mõtlevad kaasa ning võtavad asjas tõsiselt. «Meil kui instruktoritel on väga hea selliste meestega koostööd teha ja väljaõpe sujub kenasti,» ütles Kabral. Järgneva kahe päeva jooksul saavad võitlejad ringõppe formaadis relva- ja laskeõppe ning pioneerialase värskendusõppe.

Õppuse Ussisõnad kulminatsioon toimub 6.-7.oktoobril koostegevusharjutusega, kus võimalikult realistlikes oludes harjutatakse oma esimese ülesande täitmist kontroll-läbilaskepunkte mehitades või erinevaid objekte kaitstes.

Õppusele Ussisõnad on kutsutud ligi 25 aastat tagasi ajateenistuse läbinud ja reservi arvatud reservväelased, kes nüüdseks on määratud maakaitseüksuste koosseisu. Maakaitseüksuste loomine annab kiirreageerimisreservist välja arvatud võitlejatel uue funktsiooni, mis hoiab nende väljaõppetaset ja lahinguvalmidust.

Õppusele kutsutud maakaitseüksuste liikmetel on võimalus astuda Kaitseliidu liikmeks, et olla rohkem kaasatud oma üksuse tegevustesse ja hoida väljaõppetaset kõrgel.

Õppus Ussisõnad on Eesti ajaloo suurim reservväelaste väljaõpetamisele keskenduv õppekogunemine. Kuue nädala jooksul oodatakse õppusele ligi 10 000 reservväelast, kes määrati 2022. aasta jooksul maakaitseüksuste koosseisu. Õppus kestab 28. augustist kuni 8. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles