Varjupaigad tähistavad musta kassi kuud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Must kass. Foto on illustreeriv.
Must kass. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Endiselt on musta värvi kassid need, kes varjupaikades üle Eesti oma uut kodu kõige kauem ootavad. Seetõttu tähistab Varjupaikade MTÜ taas juba traditsiooniks saanud musta kassi kuud.

Oktoobri vältel saab varjupaigast viia musta või musta-valgekirju kassi koju tavapärase 35-eurose loovutustasu asemel vaid ühe euroga.

Miks ootavad mustad kassid varjupaikades oma uut kodu kõige kauem? Varjupaikade MTÜ sõnul kipub eestlane olema vahel veidi ebausklik – ka kassi valides. Endiselt on levinud uskumine müütidesse, just kui tooks punane kass majja rikkuse ja kolmevärvilise kasukaga kass õnne. Must kass aga olevat maagiliste võimetega nõiduslik olend, kes toob kaela õnnetuse. On keeruline nimetada ühtegi teist kodulooma, kellega on seotud nii palju ebausku.

«Tegelikkus on aga see, et tihtipeale jätavad mustad kassid müstilise ja nõidusliku mulje vaid neile inimestele, kes ei ole ühegi musta kassiga varem lähemalt tuttavaks saanud. Kõik, kellel on kodus musta värvi lemmik, kinnitavad alati kui ühest suust: nad on samasugused armsad ja vahvad pereliikmed nagu kõik teised liigikaaslased oma erisugustes kasukatoonides,» selgitas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles