Endine uurija asutas perevägivalla ohvrite aitamiseks ettevõtte

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaalasest jurist Chaty Heidrits lõi koduvägivalla all kannatajate abistamiseks ettevõtte Vägivallalt Vaba OÜ, sedalaadi juriidiline nõustamine on seni suuresti katmata valdkond.
Valgamaalasest jurist Chaty Heidrits lõi koduvägivalla all kannatajate abistamiseks ettevõtte Vägivallalt Vaba OÜ, sedalaadi juriidiline nõustamine on seni suuresti katmata valdkond. Foto: Tiit Loim

Aastaid Valga politseimajas uurijana töötanud jurist Chaty Heidrits tundis, et vajab pärast lapsega koju jäämist endale jätkuvalt tööalast rakendust. Ideest kasvas välja firma, millega ta nüüd nõustab lähisuhtevägivalla ohvreid.

Tõrvast pärit Chaty Heidrits töötas Tallinna ülikooli juura magistriõppe ajal mõni aasta Harju maakohtus kohtuistungi sekretärina, ent otsustas seejärel naasta kodukanti ning asus tööle Valga politseimajas uurija ning hiljem vanemuurijana. Kui muidu tegelevad uurijad seinast seina teemadega, siis juba seal kujunes välja, et talle sobisid lahendamiseks just lähisuhtevägivalla teemad.

«Sain aru, et olen nendes hinnatud ka teiste silmis. See paneb mind sisemiselt nii põlema. Keegi, kes on tihti füüsiliselt nõrgem vastaspoolest, peab tundma end kodus allasurutult ja hirmul. Ma ei kannata seda mõtet. Kui see juhtub korduvalt ja selle pealtvaatajad on sageli lapsed, siis tahaks kohe appi joosta,» rääkis Heidrits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles