Luhamaa piirivalvurid võtsid vene kodanikelt elamisload ära ja saatsid riigist välja (1)

LEPM
Copy
Võrumaa piiripunkt
Võrumaa piiripunkt Foto: Margus Ansu

Luhamaa piiripunktis avastasid piirivalvurid, et kahe vene kodaniku elamisload olid tagaotsitavad, ning nad saadeti pärast elamisloa võtmist riigist välja.

4. oktoobril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel kaht Venemaa kodanikku. Selgus, et nende elamisload on tagaotsitavad. Dokumendiekspert koostas isikut tõendava dokumendi kontrollimiseks võtmise tõendi, millega võeti inimestelt elamisload ära ja nad lahkusid Venemaa Föderatsiooni.

Samal päeval kontrolliti Luhamaa piiripunktis ka Eestist väljumisel sõiduautot, milles viibisid kaks Moldova kodanikku. Tuvastati, et inimesed on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult 20 päeva, neist kaks päeva Eestis. Neile määrati rahatrahvid 20 trahviühikut, summas 80 eurot, ning kohaldati üheks aastaks Schengeni sissesõidukeelud. Inimesed suundusid Venemaa Föderatsiooni.

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kahel Ukraina kodanikul. Tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles