Kagu-Eesti kõige populaarsem auto on VW Passat

LEPM
Copy
Volkswageni märk.
Volkswageni märk. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS

Transpordiameti andmeil on Eestis registreeritud kokku 28 514 Volkswagen Passatit. 1000 elaniku kohta on Passateid enim Põlvamaal (57) ja Võrumaal (50).

Eesti teedel sõidab enim Volkswageneid, ligi 93 000, jättes teised margid pikalt selja taha. Passat on seejuures olnud Volkswageni läbi aegade enimmüüdud automudel Eestis. Registris olevatest Passatitest 65% on diiselmootoriga. Vanuseliselt on registris enim 10-20aastaseid Passateid (11 723)

Põlvamaal on registreeritud 1395 Passatit ehk 5% nende koguarvust Eestis, teisele kohale jääb Põlvamaal populaarsuselt Škoda Octavia 476 autoga.

Võrumaal on registreeritud rohkem, kokku 1758 Passatit (6% nende koguarvust Eestis), teisel kohal on Võrumaal samuti Volkswageni mudel ehk Golf 534 autoga.

«Passat on üks mainekamaid ja vanemaid Volkswageni mudeleid, tähistades sel aastal oma 50. sünnipäeva. Järgmisel aastal möödub 50 aastat universaalkerega Passat Variandi turuletulekust,» ütles ütles Volkswageni maaletooja Moller Baltic Impordi Eesti piirkonna müügijuht Kristjan Salak. «Passat on inimeste südamed võitnud oma hea mahutavuse, ökonoomsuse, vastupidavuse ja praktilisuse poolest. Sageli ostetakse Passateid põlvkondade kaupa – seega saab seda pidada tõeliseks Eesti pereautoks.»

Järgmise aasta esimeses kvartalis on turule jõudmas ka uus Passat Variant, mille jõuallikate valikus on nii hübriid-, kui diisel- ja bensiinimootor. Passatit on müüdud kogu maailmas üle 34 miljoni auto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles