GALERII Õppivad koolitajad ja koolitavad õppijad võtsid vastu tunnustuse

Mati Määrits
, reporter
Copy

Nii mõnigi kolmapäeva õhtupoolikul Põlva muusikakoolis tunnustuse vastu võtnud koolitaja tunnistas, et õpib ka ise teisi õpetades. Mitu õppijat aga on juba koolitajad.

Aasta õppija, Põlva valla Padari külas oma vanaema talus lihaveiseid pidav Harri Lumiste sündis ja käis koolis küll Tartus, aga veetis kõik koolivaheajad maal, kus oli palju tööriistu. «Ja need on mind kogu aeg ahvatlenud. Vanaisa küll elas, aga oli kahjuks halvatud. Õpetas isa ja eks ma olin rohkem selline iseõppija. Kõigele vaatamata ei osanud ma enne puutöömeister Meelis Kihulase juurde õppima asumist praktiliselt midagi,» tunnistas ta.

Kuus aastat tagasi asus Lumiste talus vana rehielamut taastama. «Seal oli vaja nii palju erinevaid oskusi, mida mul ei olnud. Seetõttu hakkasin võtma Moostes Vanaajamaja erinevaid koolitusi: maakivimüüri taastamine, palgivahetus, vahvärk konstruktsioonide ehitus, lubikrohvimine ja savikrohvimine. Seal sain aru, et mulle meeldib ise oma kätega asju teha ja eriti meeldib just puutöö,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles