Kaks pärimusmuusika Etnokulpi tuli Võrumaa muusikutele

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Mari Kalkun
Mari Kalkun Foto: Madis Veltman

Viljandi Pärimusmuusika aidas jagati laupäeva õhtul pärimusmuusika auhindu, kus Mari Kalkun pälvis aasta artisti ja Kadri Giannakaina Laube Pärimusmuusika keskuse erikulbi rahvapillilaagrite korraldamise eest Võrumaal.

«Oma osa kulbist nõudis (ja täitsa asja pärast) minult Celia Roose, kes mind innustas 13 aastat tagasi minema õppima pärimusmuusika magistrisse. Õpetajad, innustajad ja toetajad - kõik nad on võrdselt olulised,» kirjutas Mari Kalkun pärast tiitli saamist sotsiaalmeedias.

Pärimusmuusika Keskuse erikulbi omanikuks sai Võrumaal 25 aastat rahvapillilaagrit korraldanud Kadri Giannakaina Laube. Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Tarmo Noormaa märkis kulbi üleandmisel, et pärimusmuusika laagrid on pärimusmuusika taassünni juures täitnud väga olulist rolli.

«Rahvapillilaager Võrumaal on tõesti ilma ühegi pausita tegutsenud,» kinnitas Laube. «Korraldajana olen elanud vahepeal siin- ja sealpool, aga laagri toimumine on nagu jõulud, mil perekond kokku saab. Sajad õpetajad, meie mitmetuhandepealine laagripere, kõik toetajad, kaasaelajad, märkajad, abilised. Teid on megapalju aga Kõrvipalus ruumi on - astuge läbi, teeme sauna! Kulp vajab kasutust!» kirjutas Kadri Laube sotsiaalmeedias.

Etnokulp 2023 laureaadid:

Aasta debüütalbum: Duo Mann & Juula «Pleektatsu»

Aasta ehe pärimusmuusika: Duo Mann & Juula «Pleektatsu»

Aasta uusfolk artist: Juhan Uppin «Nihked / Switches»

Aasta pärimusmuusik: Juhan Uppin

Aasta lugu: Silver Sepp ja noorte laulupeo ühendkoor «Mu rõõm on lõputu»

Aasta album: Trad.Attack! «Bring It On!»

Aasta artist: Mari Kalkun

R2 erikulp: Angus «Vibratsioon»

Eesti Pärimusmuusika Keskuse erikulp: Kadri Giannakaina Laube – 25 aastat rahvapillilaagrit Võrumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles