Elektrilevi: Üle 60 brigaadi likvideerib tormikahjusid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eriti soodne on elektri hind päeval.
Eriti soodne on elektri hind päeval. Foto: Arved Breidaks

Tormituuled on põhjustanud üle Eesti ulatuslikke elektrikatkestusi, mille likvideerimisega tegeleb üle Eesti 60 brigaadi. Kuna tormituuled jätkuvad, siis on oodata elektrikatkestuste lisandumist.

Kogu Eestile on antud teise astme hoiatus koos tormituultega kiirusega kuni 32 meetrit sekundis, mis tähendab, et ilm on ohtlik. Torm on juba murdnud palju puid ja oksi, mis on tekitanud ulatuslikke elektrikatkestusi üle Eesti.

Pühapäeval kella 10 seisuga oli elektrita ca 34 500 klienti ning see number kindlasti veel täna kasvab. Lõuna-Eesti maakondades oli elektrita umbes 2500 Elektrilevi klienti.

«Oleme suurendatud jõududega tööl kahes vahetuses, et võimalikult kiiresti lahendada rikkeid ja taastada elektrivarustus. Kuna tormituuled jätkuvad veel tänagi, siis näeme, et rikkeid on veel juurde tulemas. Kahjuks on rikete lahendamine nii tugevate tuultega raskendatud, kuna see on eluohtlik ja ohutus on kõige olulisem. Paneme ka inimestele südamele, et kõiki hoiatusi järgida ning ohtliku ilmaga püsida kodus turvaliselt ja tervena,» lausus Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Samuti palub Elektrilevi kõikidel elanikel katkenud elektriliinidest eemale hoida, kuna need on eluohtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles