Päevatoimetaja:
Tiit Loim
766 3888

Päästjad on tormiga saanud Lõuna-Eestis 209 väljakutset

Copy
Rõuge vabatahtlikud päästjad on oma piirkonnas käinud tormi ajal teedelt murdunud puid eemaldamas. Pildil käib Rõuge-Plaani tee puhastamine.
Rõuge vabatahtlikud päästjad on oma piirkonnas käinud tormi ajal teedelt murdunud puid eemaldamas. Pildil käib Rõuge-Plaani tee puhastamine. Foto: Kaur Kõva/Rõuge priitahtlikud pritsimehed

Tormituuled olid pühapäeva pärastlõunaks toonud Lõuna-Eesti päästjatele kokku 209 väljakutset, et vabastada sõidutee sinna langenud puudest, teatas päästeamet. Torm kestab prognoosi kohaselt kuni pühapäeva õhtuni.

«Päästeressurss on olnud hõivatud eeskätt teedele ja elektriliinidele kukkunud puudega, kuid oleme asunud pakkuma tuge ka omavalitsustele nii info vahendamisega kui ka asjakohase olukorrapildi loomisega elektrikatkestuste osas,“ ütles vabariigi vastutav Meelis Mesi.

Tema sõnul on kõige rängemalt räsinud torm Tallinnat ja Harjumaad, kus väljakutseid on olnud kokku 514. Lääne regioonis on ohu likvideerimisele reageeritud 421 korral, Ida regioonis 271 ning Lõuna regioonis 209 korda.

Pühapäeva kella 15 seiguga oli Võru, Valga ja Põlva maakonnas elektrita umbes 2500 Elektrilevi klienti ehk umbes sama palju kui ennelõunal. Kuigi Elektrilevi brigaadid parandavad liine, tekib katkestusi juurde.

Tagasi üles