Aasta õppija eripreemia läks Põlvamaale

LEPM
Copy
Ühispilt. Harri Lumiste on esireas keskel minister Kristina Kallase kõrval.
Ühispilt. Harri Lumiste on esireas keskel minister Kristina Kallase kõrval. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Täiskasvanud õppija nädala (TÕN) raames tunnustati täna 26. korda aasta õppijaid, õpitegusid, õppijasõbralikke tööandjaid ning koolitajaid. Aasta õppija 2023 on Mihkel Kembre Saaremaalt, eripreemia pälvis Harri Lumiste Põlvamaalt ning rahva lemmikuks osutus Helen Viilukas Hiiumaalt.

Aasta õppija 2023 eripreemia saaja on Harri Lumiste Põlvamaalt, kes kuus aastat tagasi asus taastama oma vana rehielamut. Selle käigus avastas Harri oma kire käsitöö ja puutöö vastu ning läbis mitmeid erinevaid koolitusi, sealhulgas maakivist vundamendi taastamine, palgivahetus, vahvärk-konstruktsioonide ehitamine ja savikrohvimine. «Nendel koolitustel sain aru, et mulle meeldib ise oma kätega asju teha,» ütleb Harri. Kõik need koolitused andsid lisaks ilusale rehielamule ka meistrimehe, kelle silm lööb särama puutööd tehes ja kelle missioon on puutööoskuste edasiandmine teistele.

Aasta õppija, 37-aastane Mihkel Kembre on igati oma tiitli vääriline. Nelja aastaga omandas mees kesk- ja kõrghariduse ning nüüd ootab ees magistrikraad. Rahva lemmik Helen Viilukas Hiiumaalt sõitis aasta aega iga kahe nädala tagant Hiiumaalt Haapsallu, et õppida lapsehoidjaks. Ta otsustas uuesti õppima asuda, kui hakkas tööle lasteaias ja vajas rohkem teadmisi laste arengust ja toetamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles