FOTOD ⟩ Kostitee päeval valiti välja parimad kohalikud toiduvalmistajad (1)

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy

Kui kunagi oli puskari tegemine illegaalne, siis nüüd saab selle eest auhindu. Seda vähemalt Kostitee päeval võistluste raames.

Laupäeval toimus tuulise ilma kiuste Tartu-Võru maanteel ehk Postiteel järjekordne Kostitee päev. Üritus toimus Ihamaru külakeskuses, mis on endine meiereihoone. Huvi laada vastu oli suur, sest juba laadale minnes oli mitusada meetrit enne tee ääres kümneid ja kümneid autosid. Kuigi laat algas kell kümme, siis voorisid inimesed terve päeva seal edasi-tagasi. Hommik oli küll tuuline ja vihmane, aga päeva peale läks ilm soojaks, sai näha ka päikest. Kuna selle lookleva tee ääres on mitmeid toiduettevõtteid, siis oligi hea lõikusaja lõppedes korraldada teemapäev. Kostitee päev toimus tänavu viiendat korda.

Kostitee päeval toimus toiduvalmistamise võistlus ning auhinnad jagati välja ka parimale karaski-, puskari- ja veinivalmistajale. Postitee maitse on seekord vegantoode - kiluvõileib, mille põhikomponent oli vürtsikas baklažaan. Valmistaja Ann Esko-Mägi.

Tagasi üles