Serviti piirdus tänavu eurosarja 2. ringiga

LEPM
Copy
Serviti resultatiivseim mängija Hendrik Varul.
Serviti resultatiivseim mängija Hendrik Varul. Foto: Laura Plakso

Pühapäeval toimus Põlva Serviti ja Islandi klubi Valuri eurosarja korduskohtumine. Laupäeval Valurile napilt kaotanud Serviti suruti täna kodusaalis nurka ning Põlva meeskonnal tuli tunnistada 28:39 (14:19) kaotust. Koondtulemusega 71:57 lunastas Islandi tippklubi edasipääsu EHF European Cupi 3. ringi.

Viik jäi napilt Serviti haardest välja

Nagu ennustada võis, oli mäng pinev ja närvesööv. Mesikäpa hallis avas skoori Valur, kes läks ka ühega juhtima, kuid Serviti aitasid järele Stanislav Kholodiuk, Tõnis Kase ja Hendrik Varul. Viigistava värava tõi Põlva klubile Jürgen Rooba, misjärel oldi ligi kolm minutit 4:4 viigis kuni Rooba uuesti tabas ja Serviti esimest korda mängu vältel juhtima viis. Rooba kahurist tuli ka kolmas järjestikune värav, mis viis Serviti lühikeseks ajaks 6:4 ette. Seepeale taandas Valur kaheväravalise kaotusseisu taas viigi peale. Pallikaotused ja möödavisked hoidsid skoori pigem minimaalsena, mistap oli 15. minutil seisuks 8:6 Islandi meeskonnale. Seni suurimat kaotusseisu pidi Serviti tunnistama paar minutit hiljem, kui tabloole tekkisid numbrid 7:10. Vahepeal jõudis Põlva võistkond kaitsejõu Arturs Meikšansi tabamuse abil viigiseisust ühe värava kaugusele. Ent kaotusseis taas süvenes peale ebaõnnestunuid rünnakuid ning viis kaheminutilist eemaldamist jätsid oma jälje – 25. mänguminutil oli skooriks 10:15. Esimene poolaeg lõppes seisuga 12:17. Teine mängupool algas Serviti jaoks positiivsema noodiga: Rooba, Henri Sillaste ja Alfred Timmo väravad vähendasid vahe kolme värava peale. Kuigi Serviti võitles 42. minutil tänu Varuli väravale vahemaa üheväravaliseks, ei jäänud see püsima ja venis kahe-kolme tabamuse peale. Põlva mängumehed rügasid tööd teha, et järele jõuda, kuid viik jäi kolme värava kaugusele. Mängu lõppresultaadiks kujunes napp 29:32.

Serviti resultatiivseimad olid Jürgen Rooba ja Stanislav Kholodiuk kuue väravaga. Viis väravat sai kirja Alfred Timmo ning neljal korral realiseeris oma visked Hendrik Varul. Vastasvõistkonnas läks resultatiivseima mängija tiitel jagamisele lausa nelja mehe vahel: nii Alexander Pettersson, Magnus Oli Magnusson, Benedikt Gunnar Oskarsson kui ka Ulfar Pall Monsi Þordarsson viskasid viis väravat.

Musting: Meeskonna üle saab uhkust tunda

«Esimesel poolajal jäime raskustesse. Eksisime lihtsama sööduga ja paar korda jätsime realiseerimata, mida kasutati meie vastu koheselt ära. Vastased realiseerisid oma kiirrünnakuid rohkem ja sellega me hävisime. Palju oli eemaldamisi, kuus minutit vähemuses mängida sellise klassi vastu on keeruline,» rääkis Serviti peatreener Kalmer Musting. «Teisel poolajal oli korrektiiv parem. Võime tõesti uhked olla, võitlust oli palju ja islandlaste vastu tulime paljudes olukordades miinus viiest miinus ühe peale. Lõpus samuti, aga on nii nagu on, et lõpp läks halvasti. Ei realiseerinud seitsmemeetri karistusviset ja oli libastumine, mille pealt teenisid vastased kiirrünnaku,» analüüsis Musting. «Homne sõltub jõuvarudest ja mängijate taastumisest. Välja võib tuua väravavahi Eston Varuski hea mängu. Kokku 12 tõrjet, esimesel poolajal tegutses ta eriti märkimisväärselt. Samuti saab tõsta esile Hendrik Varuli, kes mitte ainult ei esinenud hästi ründel, vaid panustas ka kaitsesse korralikult. Stanislav Kholodiuk tegi samuti väga korraliku mängu. Meeskonna üle saab uhkust tunda.»

Kordusmäng leiab aset pühapäeval, taas Põlva Mesikäpa hallis ja sel korral kell 18:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles