Räpina paberivabrik suudab palkasid tõsta

BNS
Copy
Tänavu on ettevõtte eesmärk liinide kaasajastamine, päikesepargi rajamine ja energiatõhususe suurendamine.
Tänavu on ettevõtte eesmärk liinide kaasajastamine, päikesepargi rajamine ja energiatõhususe suurendamine. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Energiatõhususele panustava Räpina Paberivabriku müügitulu kasvas möödunud aastal 23,1 protsenti 20,9 miljoni euroni ning puhaskasum aastavõrdluses 49,6 protsenti 2,6 miljoni euroni.

Müügitulust 12,1 protsenti ehk 2,5 miljonit eurot teeniti Eestist. Müük teistele Euroopa Liidu riikidele moodustas 16,6 miljonit eurot ning müük väljapoole liikmesriike ligi 1,7 miljonit eurot. Tegevusalade lõikes teeniti valdav osa käibest, 19,8 miljonit eurot, kartongi ja kartongist toodete müügist. Paberi ja paberist toodete müük lisandus 539 800 euroga, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

2022. aastal töötas ettevõttes 126 inimest, kelle palgakulu oli ligi 2,6 miljonit eurot. Aasta varem oli 114 töötaja kogupalk ligi 2,3 miljonit eurot. Bilansipäeva seisuga on ettevõtte eelmiste perioodide jaotamata kasum ligi 11,3 miljonit eurot, millest 600 000 eurot plaanitakse maksta dividendideks. Mullu maksti dividendideks 300 000 eurot.

Tänavu on ettevõtte eesmärk liinide kaasajastamine, päikesepargi rajamine ja energiatõhususe suurendamine ning uue tootmishoone ja hakkepuidu katlamaja projekteerimisega alustamine.

AS Räpina Paberivabrik turustatab pakkenurki, pakke ja ehituspabereid ning kontori- ja kunstitarbeid kaubamärgi Rappin all. Ettevõte alustas tööd 1734. aastal paberiveskina, hiljem sai ettevõttest manufaktuur ja seejärel vabrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles