Kohalikud kipuvad Nursipalu valurahast ilma jääma (3)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Rõuge volikogu liikmed Raul Ermel (vasakul) ja Tarvi Tuusis on rahulolematud, sest Nursipalu harjutusala mõjualas elavate inimesteni riigi makstav valuraha ei jõuagi.
Rõuge volikogu liikmed Raul Ermel (vasakul) ja Tarvi Tuusis on rahulolematud, sest Nursipalu harjutusala mõjualas elavate inimesteni riigi makstav valuraha ei jõuagi. Foto: Arved Breidaks

Nursipalu harjutusala laiendamise eest Rõuge vallale niinimetatud valurahaks eraldatav 2 miljonit eurot tuleks maksta välja polügooni mõjualasse jäävatele inimestele, kelle elu sõjaväeõppused kõige enam mõjutavad, leiavad kaks Rõuge vallavolikogu liiget.

«Kära on suur, terve vald jagab juba seda raha, paigutavad kuhugi, aga Nursi piirkonnast ei ole kippu ega kõppu. Keegi ei tule küsima, kuidas teil läheb või mis on teie soovid või mured,» ütles vallavolikogu liige, Tsirgupalu küla elanik Tarvi Tuusis.

Valitsus peaks sel neljapäeval ära otsustama Nursipalu harjutusväljaku laiendamise, mille järel makstakse tõenäoliselt järgmisel nädalal neljale polügooniga seotud Võrumaa omavalitsusele välja kokku 10 miljonit eurot. Rõuge ja Antsla vald saavad sellest kumbki 2 miljonit ning Võru linn ja vald mõlemad 3 miljonit eurot.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles